Nieuwe telefoon nodig? Kies voor refurbished

Een nieuwe telefoon uitzoeken kan nog een hele klus zijn. Naast dat er een gigantisch groot aanbod is aan allerlei soorten smartphones, zijn de prijzen soms ook enorm hoog. Wanneer je niet teveel geld wilt uitgeven aan een nieuwe telefoon, is een refurbished smartphone een uitstekende keuze. In vergelijking met een nieuw toestel is een refurbished variant een stuk goedkoper. Het prijsverschil kan zelfs oplopen tot honderden euro’s. Maar wat is refurbished en waar moet je op letten? Wij leggen het graag voor je uit.

Wat is refurbished

Refurbished is niet echt een nieuwe term, maar we merken toch dat veel mensen soms nog niet weten wat refurbished precies inhoudt. Refurbished betekent letterlijk “gereviseerd” en is niets meer dan een gebruikt toestel dat volledig opgeknapt is. Fysieke- en online telefoonwinkels hebben tegenwoordig vaak te maken met retouren en restvoorraden. Veel meer in vergelijking met vroeger. Deze teruggebrachte telefoons kunnen eigenlijk niet meer als nieuw verkocht worden, dus wordt het toestel volledig gecontroleerd, opgeknapt waar nodig en vervolgens verkocht als refurbished device. Zo heb je dus bijvoorbeeld een iphone 7 refurbished voor een veel lagere prijs dan wanneer je een nieuwe iPhone 7 zal aanschaffen.

Waarom refurbished?

Refurbished smartphones hebben een hoop voordelen ten opzichte van nieuwe telefoons. We zetten daarom alle voordelen voor je op een rijtje:

  • Stukken voordeliger dan nieuwe smartphones;
  • Ondanks dat het een gebruikt toestel is, heeft een refurbished telefoon een hoge kwaliteit door de controle die de toestellen ondergaan;
  • Beter voor het milieu, omdat er geen nieuwe device geproduceerd hoeft te worden. Bij het productieproces komen namelijk een hoop giftige stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu;
  • Geen BKR registratie. Wanneer je een abonnement afsluit met een nieuw toestel, dan zit je aan een BKR registratie vast. Zeker voor jongeren kan dit een vervelende bijkomstigheid zijn, omdat het kopen van een huis bijvoorbeeld een stuk lastiger wordt met een BKR registratie;
  • Bij refurbished smartphones kun je vaak nog kiezen uit de modellen die al een tijd geleden op de markt zijn uitgebracht. Zo hebben de nieuwe generaties iPhones bijvoorbeeld geen homebutton meer. Wil je dat wel? Dan zul je voor een oudere generatie moeten gaan en dan is een refurbished variant helemaal een goede uitkomst.

24 maanden garantie. Bovendien krijg je bij de meeste aanbieders van refurbished smartphones 24 maanden garantie. Mocht er dus toch iets aan de hand zijn met het toestel, dan kun je beroep doen op de garantie die je hebt.

Geef een reactie