Vakantie in je eigen tuin? Haal het maximale uit je tuin vakantie

Door alle maatregelen zijn we bijna genoodzaakt om vakantie in eigen land te vieren. Één probleempje, als je op dit moment nog geen vakantie geboekt hebt, is de kans klein dat je nog ergens een kampeerplek kunt vinden. Veel campings zijn namelijk al volgeboekt. Maar voor de mensen die een tuin hebben; ook in je tuin kun je heerlijk vakantie vieren. Als je vakantie aan huis gaat vieren wil je er natuurlijk wel gezellig bijzitten. Daarom geven we je een aantal ideeën hoe jij je tuin kunt omtoveren tot heerlijke vakantieplek.

Veranda

Het weer is in Nederland ontzettend onvoorspelbaar. Zo kun je het ene moment heerlijk van het zonnetje genieten en moet je binnen no-time alle kussens naar binnen halen omdat het weer helemaal omslaat in een stevige regenbui. Een veranda is dan echt een ideale oplossing. Ondanks het slechte weer kun je dan alsnog heerlijk beschut buiten zitten. Bovendien is een veranda ook ideaal voor de wat koudere zomeravonden. Zet bijvoorbeeld een tuinhaard of vuurkorf in de veranda en geniet van de heerlijke warmte in je veranda. Verlichting in een veranda is in hoge mate bepalend voor de sfeer. Zorg daarom voor de juiste veranda verlichting. De led variant van veranda verlichting is tegenwoordig erg populair, omdat deze energiezuinig zijn en een lange levensduur hebben.

Tuinmeubels

Maak je tuin echt compleet met een loungeset. Buiten zitten in je tuin is natuurlijk heerlijk en al helemaal op een mooie loungeset. Loungesets zijn in de loop der jaren dan ook steeds populairder geworden. Of je nou een tuin hebt waarbij de zon op je tuin staat of niet, een loungeset is op ieder moment van de dag fijn om op te relaxen. Bovendien hebben loungesets een enorme vooruitgang geboekt, waardoor je deze het hele jaar door buiten kunt laten staan.

Tuin servies

Wanneer je dan toch lekker bezig bent met het inrichten van je tuin kun je meteen kijken naar gezellig tuin servies. Vaak zijn deze gemaakt van plastic, waardoor het niet meteen kapot zal vallen als het per ongeluk op de grond valt. Tuin servies kun je echt in allerlei variaties vinden, dus neem vooral de tijd om te kijken wat past bij jullie tuininterieur.

Zwembad

Hoe fijn is het om tijdens een warme zomerdag af te kunnen koelen in een zwembad? Yes, een zwembad mag echt niet ontbreken wanneer je vakantie in je eigen tuin gaat vieren. Zwembaden zijn er ook weer in allerlei formaten, dus bedenk vooral wat je zelf fijn vindt. De lage, wat kleinere zwembaden zijn meer bedoeld voor pootjebaden, terwijl je in een groot zwembad zelfs op een luchtbedje kunt drijven.

Veel plezier

We wensen je veel plezier deze vakantie en hopen dat je iets hebt aan onze tips om het maximale uit je tuin vakantie kunt halen.

Geef een reactie