Slapen – en meer – in een comfortabel bed

Jij kent jouw lichaam het allerbeste. En de omgeving waarin je bed komt te staan ook. Baseer je hierop om het beste ledikant uit te kiezen!

Dat ‘en meer’ uit de titel is geen specifieke knipoog naar fysieke intimiteit en gezamenlijke ochtend – en nacht – gymnastiek. Of in je eentje, kan ook.

Nee, we doen nagenoeg alles in bed, tegenwoordig. Ontbijten. Lunchen. Werken – met laptop bijvoorbeeld. Films en series kijken. Aan slapen kom je haast niet meer toe, terwijl je toch op de juiste plek bent! Maar zodra je toch je ticket naar Dromenland af wilt laten stempelen, is het wel belangrijk dat je goed ligt. Dan heb je dus een comfortabel matras en een dito kussen nodig. Samen dienen die ervoor te zorgen dat je lichaam helemaal recht ligt en in balans is. Deze ondersteuning moet worden bijgestaan door de onderliggende lattenbodem.

Het liefste komen die twee – of drie, kussen meegerekend – ook nog eens samen in een bedframe dat aan al jouw specifieke wensen en voorkeuren voldoet. Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden? Hieronder hebben we er een aantal voor je verzameld.

Hoogslaper

Dit zou je ook een half stapelbed kunnen noemen. Alleen heb je dan slechts de bovenste en niet de onderste slaapplek. Maakt niet uit! Dan kun je die overgebleven ruimte toch ergens anders voor gebruiken? Opslag van je bezittingen, bijvoorbeeld. Of een gezellige zithoek. Moest je misschien nog een mooie plek vinden voor een bureau met bijbehorende stoel? Nou, dan zet je die lekker onder je hoogslaper neer. Ideaal toch? En wat het bewaren van spullen betreft, hier kun je eventueel nog een matras en slaapzak bewaren voor wanneer je logees hebt.

Twijfelaar

Hmmm… is een eenpersoonsbed jou wel ruim genoeg? Misschien zou een bed dat twee keer zo groot is wel fijn zijn voor je partner en jouzelf, alleen neemt zoiets behoorlijk veel plek in.

We horen het al – lezen, eigenlijk. Jij bent toe aan een twijfelaar, die qua formaat precies tussen een bed voor één en eentje voor twee personen in zit! Stellen en alleenstaanden zullen hier hun draai wel in weten te vinden. Waarmee we niet doelen op woelen in je slaap, maar alsnog sluit het een het ander niet uit.

Slaapbank

Dit spreekt redelijk voor zichzelf, of niet? Het is een slaapmeubel waar je op kunt zitten en een zitmeubel waar je op kunt slapen. Vouw hem uit of klap hem in, afhankelijk van de staat waarin je hem nodig hebt. Naast gasten kun je er ook zelf flink van profiteren wanneer je een keer lekker een nachtje voor de televisie wilt doorbrengen.

Geef een reactie