Tips voor de leukste en meest hippe sieraden

Sieraden hebben meerdere betekenissen. Zo kan je een kettinkje hebben die je oma vroeger droeg of heb je een ring van je verloofde. Vroeger waren sieraden een teken van macht en welvaart. Tegenwoordig dragen mensen sieraden omdat dit tot de hippe mode behoort. Als je hippe sieraden zoekt, kan je bijvoorbeeld kijken bij Finaste. Daar staat een uitgebreide collectie van sieraden, zodat je kan kiezen welke sieraden bij jouw kleding past. Kijk bijvoorbeeld of de kleuren van jouw kleding past bij de sieraden die je hebt. Een mooie bling bling ketting past bijvoorbeeld niet zo goed bij een werkuniform, of een ketting in een kooltrui past ook niet zo goed.

Soorten sieraden

Sieraden zijn er in allerlei soorten en maten. De bekendste sieraden zijn ringen, oorbellen, kettingen en armbandjes. Elk soort sieraad wordt weer voor een ander doel gedragen en kunnen ook door bepaald soort groepen mensen gedragen worden. Zo houden punkheads van meerdere armbanden en piercings, terwijl rappers veel kettingen dragen. Ook het materiaal van sieraden verschilt. De gouden, zilveren en bronzen type sieraden zijn niet alleen duur, ook zijn ze zwaar om te dragen. Nu heb je ook sieraden die van kunststoffen en aluminium gemaakt zijn. Deze materialen zijn veel lichter en goedkoper en maken het voor iedereen mogelijk om sieraden aan te schaffen.

Productie van sieraden

Het productieproces van sieraden verschilt nogal. Voordat een sieraad gemaakt wordt, moet er eerst nog een ontwerp gecreëerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de hanger van een ketting. Elke hanger heeft weer een andere vorm. Nadat het ontwerp af is, begint het walsen van het materiaal. Dit doet een edelsmid en deze zorgt ervoor dat het materiaal de goede dikte heeft. Daarna kan worden begonnen met het smeden van het materiaal. Tijdens dit proces wordt het sieraad in de juist vorm geslagen. Als laatst wordt het sieraad nog gesoldeerd, waarna het nog gepolijst kan worden om vervolgens bijvoorbeeld kleine diamantjes toe te voegen.

Geef een reactie