Waar let je op bij het uitzoeken van nieuwe eetkamerstoelen?

Waar let je op bij het uitzoeken van nieuwe eetkamerstoelen?

Het is zover, je hebt besloten om opzoek te gaan naar nieuwe stoelen voor bij je eettafel maar waar moet je nou precies op letten? In dit artikel schrijven we over een aantal tips welke handig kunnen zijn bij het uitzoeken van de perfecte eetkamerstoelen!

Mocht je nog alvast willen beginnen met het oriënteren raden we aan om eens een kijkje te nemen op de website van WoonQ. Deze online woonwinkel heeft een mooi assortiment aan eetkamerstoelen welke stuk voor stuk scherp zijn geprijsd.

Het matchen met je eigen inrichting

Voordat je overgaat tot de aanschaf van nieuwe stoelen is het handig om goed te kijken naar de stijl van de overige inrichting van je woning. Vaak staat het erg mooi als de eetkamerstoelen qua stijl passen bij de rest van je meubilair.

Dit hoeft natuurlijk niet te beteken dat je exact dezelfde kleuren of materialen kiest maar wel dat je van te vore goed nadenkt of de stoelen wel passen binnen de stijl van je woning.

Op deze manier zorg je er namelijk voor de je een gevoel van eenheid creëert wat vaak voor een rustige en prettige sfeer zorgt wanneer je de ruimte binnenloopt waar je eethoek staat.

Ook een subtiele match kan dit gevoel al oproepen door bijvoorbeeld qua kleur dezelfde tint te kiezen of het materiaal van de stoelpoten te laten matchen met die van bijvoorbeeld de bank.

Wat zegt je gevoel of liever praktisch?

Wat zegt je gevoel of liever praktischNatuurlijk is het ook belangrijk om goed naar jezelf te luisteren.
Zo is het voor de één belangrijk dat de eetkamerstoelen er vooral goed uit zien maar voor ander het zitcomfort bovenaan staat.

Ook het praktische gedeelte is van belang bij het uitzoeken van een nieuw paar stoelen.
Zo kan het hebben van kinderen een rol spelen bij de materiaal keuze.

Daarnaast verschilt het per persoon en/of huishouden hoe vaak er gezeten wordt aan de eettafel.
Zo zullen sommige mensen enkel tijdens een maaltijd aan tafel zitten terwijl een ander de eethoek als een standaard zit plek gebruikt.

Of de eetkamerstoelen lekker zitten wordt namelijk een stuk belangrijker wanneer je hier enkele uren per dag op doorbrengt!

Hoe bepaal je de juiste afmetingen van jouw nieuwe eetkamerstoelen?

Zoals je hierboven hebt gelezen is het comfort van een stoel voor de één belangrijker dan voor de ander. Bij het bepalen van de juiste afmetingen van een stoel is het belangrijk om het volgende in gedachte te houden:

  • Zorg dat je rug goed tegen de rugleuning zit.
  • Kijk of je voeten plat op de grond kunnen staan.
  • Ook zit het lekkerder als je knie ongeveer even hoog zit als de zitting van de stoel.

Gemiddeld kiezen de meeste mensen voor een stoel met een zithoogte van tussen de 45 en 50 centimeter.

Ook een harde of zachte zitting kan een verschil maken in het zitcomfort.
Zo zit een stoel met een zachte zitting vaak comfortabeler maar wanneer je snel last hebt van je onderrug kan het handiger zijn om toch voor een stoel met hardere zitting te kiezen.

Geef een reactie