Wat is NLP en wat kan je er van verwachten?

De kans is betrekkelijk groot dat je ooit al eens mensen hebt horen praten over NLP. Deze afkorting staat voor Neurolinguïstisch Programmeren. Op het eerste zicht kan dit misschien een beetje zweverig klinken, maar dat is het helemaal niet. Bovendien is het zo dat veel mensen vermoeden dat NLP iets is wat nog maar vrij recent in het leven is geroepen. Dat is helemaal niet correct. In de praktijk kunnen we vaststellen dat de principes die tijdens een dergelijke cursus of opleiding worden aangehaald reeds een behoorlijke tijd deel uitmaken van de markt. Heel wat mensen zijn er dan ook in het verleden sterk mee geholpen geweest. Ben jij ook één van die personen die graag wil ontdekken wat NLP nu precies voor hem of haar kan betekenen? Dan moet je vooral verder lezen!

Wat is NLP precies?

We kunnen NLP bestempelen als een zogenaamde methodiek voor training, coaching evenals communicatieverbetering. NLP is in tegenstelling tot wat we vaak verwachten helemaal niet nieuw. Ze werd dan ook reeds in het leven geroepen tijdens de jaren ’70 van de twintigste eeuw. De grondgedachte achter Neurolinguïstisch Programmeren is eigenlijk dat we succesvol gedrag van anderen kunnen kopiëren om er vervolgens ons eigen leven mee te verbeteren. Op deze manier kan ervoor veel mensen een directe meerwaarde voor hun leven worden gecreëerd.

Wat kan je verwachten van een NLP opleiding?

Er is heel wat dat je mag verwachten van een opleiding NLP. In eerste instantie ligt de focus vaak op het herkennen van bepaalde problemen. Voor veel mensen geldt bijvoorbeeld dat ze zichzelf weliswaar bepaalde doelen voor ogen stellen, maar dat deze doelen in de praktijk helemaal niet efficiënt gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast is het zo dat er in de praktijk ook bij velen sprake is van een beperkte communicatie. De manier waarop we communiceren met niet alleen onszelf, maar ook met derden is voor een aanzienlijk deel bepalend voor de manier waarop we ons leven beleven. Door het volgen van een NLP cursus wordt ervoor gezorgd dat je terug optimaal leert communiceren terwijl je bovendien ook veel efficiënter naar je doelen toe leert werken.

Is een NLP cursus volgen ook voor jou interessant?

In principe kan het volgen van een cursus NLP voor iedereen interessant zijn. In eerste instantie is het zo dat veel mensen rondlopen met een probleem zonder dat ze dat zelf goed en wel beseffen. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze zowat dagelijks geconfronteerd worden met negatieve prikkels. Deze kunnen afkomstig zijn uit hun privé-omgeving, maar kunnen ook veroorzaakt worden door de omstandigheden op het werk. Hoe het ook zij, die negatieve prikkels kunnen ervoor zorgen dat je negatieve gevoelens en gedachten als normaal gaat bestempelen. Dat kan natuurlijk niet.

Het volgen van een opleiding NLP zorgt er in de praktijk voor dat bovenstaande kan worden voorkomen of kan worden opgelost. Je leert tijdens een dergelijke cursus namelijk precies hoe jij terug de volledige grip krijgt op niet alleen je emoties, maar ook op je gevoelens. Dit alleen al zorgt ervoor dat een dergelijke cursus volgen voor iedereen de moeite meer dan waard kan zijn.

 

Geef een reactie