Welke oplossing biedt het laten uitvoeren van een facelift precies?

Er kan worden vastgesteld dat heel wat mensen er op een zeker moment voor kiezen om een zogenaamde facelift uit te laten voeren. Deze ingreep is in het bijzonder populair omdat ze ervoor kan zorgen dat er in één klap heel wat onzuiverheden aan het gezicht weggewerkt kunnen worden. Het gaat hierbij in de praktijk dan ook onder meer om:

  • Overtollige huid;
  • Rimpels;
  • Uitzakkingen van de hals;

We maken in de praktijk een onderscheid tussen een volwaardige facelift evenals een zogenaamde minifacelift. In bepaalde gevallen blijkt deze laatste meer dan voldoende te zijn. Zou jij graag ook te weten willen komen welke voordelen er nu precies allemaal verbonden zijn aan het laten uitvoeren van een dergelijke ingreep? Dan moet je zeker en vast even verder lezen!

Wat kan een facelift laten uitvoeren allemaal voor je betekenen?

Veroudering van het gezicht kan zich op verschillende vlakken manifesteren. Voor al deze verschillende verschijnselen samen geldt dat ze er al snel voor kunnen zorgen dat de uitstraling van je gezicht danig wordt beïnvloed. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Gelukkig kan het laten uitvoeren van een facelift in de praktijk een zeer interessante oplossing betekenen. Deze ingreep kan dan ook verschillende zaken in de kern aanpakken zoals bijvoorbeeld:

  • Het uitzakken van overtollige huid;
  • Het wegglijden van de zogenaamde vetdepots in het gelaat;
  • De hals die uitzakt;
  • Rimpels die verschijnen;

Naast bovenstaande is het zo dat ook het verdwijnen van een scherpe kaakhoek een niet onbelangrijk verschijnsel is welke kan worden toegeschreven aan het verouderingsproces. Voor al deze verschillende zaken is het mogelijk om een facelift te laten uitvoeren. Deze ingreep kan er in de praktijk dan ook voor zorgen dat al deze verschijnselen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Wanneer is een minifacelift voldoende?

In verschillende situaties kan een chirurg ervoor kiezen om te kiezen voor het laten uitvoeren van een zogenaamde minifacelift. Dit is onder meer het geval wanneer de symptomen aan bijvoorbeeld de hals en de kaak niet zo uitgesproken zijn. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een insnede die een flink stuk kleiner is. Dit ondanks het feit dat het eindresultaat nog steeds behoorlijk indrukwekkend kan zijn. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor bepaalde mensen kan het in de praktijk zeker en vast interessant zijn om een minifacelift in plaats van een gewone facelift te overwegen.

Waar rekening mee houden na een facelift te hebben laten uitvoeren?

In tegenstelling tot wordt vaak wordt gedacht is het zo dat een facelift helemaal geen ingrijpende operatie is. Wel kan ze in de praktijk tussen het anderhalf uur en drie uur tijd in beslag nemen. Voor een volledige lift geldt bovendien ook dat ze doorgaans wordt uitgevoerd onder volledige verdoving. Voor een minifacelift geldt dat niet altijd. Deze ingreep zou dan ook eigenlijk perfect uitgevoerd kunnen worden onder plaatselijke verdoving. Dit doorgaans wel in combinatie met kalmerende middelen. In ieder geval, het laten uitvoeren van een lift brengt dus in de praktijk zeker en vast enkele niet onbelangrijke voordelen met zich mee voor jouw uitstraling!

Geef een reactie