Zo voel jij je veilig in huis!

Heb jij een woning gekocht? En ben jij deze woning helemaal aan het inrichten met jouw favoriete hebbedingetjes? Dat is natuurlijk super leuk en verleidelijk, maar het allereerste waar je aan moet denken wanneer je een woning hebt gekocht, is de veiligheid van de woning. Heb je goede sloten aangeschaft? Is er een camerasysteem aanwezig? Is het huis brandveilig en kindvriendelijk? We geven je in deze blog tips over hoe jij jouw net-gekochte huis veilig maakt. Zodat jij met een gerust hart kunt beginnen met de inrichting!

Kindvriendelijk wonen

Heb je een paar peuters in huis lopen of is er een baby die langzaam begint te kruipen? Dan is het tijd om je huisje kindvriendelijk te maken.

  • Zijn de stopcontacten niet binnen het bereik van kinderen? En heb je de stopcontacten die dit wel zijn beveiligd? Voordat je het weet heeft het kind zijn of haar kleine vingertje in het stopcontact gestopt.
  • Naast het stopcontact is het belangrijk om te kijken naar scherpe hoeken van meubels. Maak deze veilig voor jouw peuter met behulp van hoekbeschermers.
  • Zet elektrische apparaten buiten handbereik. Dit geldt ook voor bestek en andere scherpe voorwerpen.
  • Overal het algemeen geldt: denk aan stopcontacten, elektrische apparaten en scherpe voorwerpen. Dan heb je de belangrijkste gevaren gedekt.

Beveiligd tegen inbraken

Eén van de belangrijkste manieren om je huis te beveiligen tegen inbraken is je huis voorzien van goede sloten. Door goede sloten hebben inbrekers geen kans. Tegenwoordig kun je ook gebruik maken van een Smart lock. Dit is een speciaal slot waarvoor je geen sleutelbos nodig hebt. Je opent het slot eenvoudig met je smartphone, vinger, een afstandsbediening of codepaneel.

Brandveilig wonen

Behalve dat het huis beveiligd is voor inbraken is het ook belangrijk dat je huis brandveilig is. Dit doe je met een rookmelder in elke kamer. Daarnaast bestaat brandveilig wonen uit het in kaart brengen van een handige vluchtroute. Tot slot is het belangrijk om blusmiddelen in huis te halen. Zet die op een logische plek en zorg ervoor dat iedereen bij deze blusmiddelen kan en hiervan op de hoogte is. Zo is jouw huis beschermd tegen brand!

Beveiligd tegen legionella

Legionella is een bacterie die je kunt oplopen wanneer je in aanraking komt met water. Dit bacterie wordt vaak verspreid via een douche in een huis of hotel. Wanneer iemand een legionella bacterie oploopt, kan dit leiden tot griep of zelfs tot ergere longaandoeningen. Om dit te voorkomen is het slim om voor en anti-legionella douchekop te gaan. Zo ben je  beschermt tegen legionella.

Beveiligd tegen koolmonoxide

Tot slot is het belangrijk om je huis te beveiligen tegen koolmonoxidevergiftiging. Deze stille sluipmoordenaar kan leiden tot ernstige lichamelijke gevolgen. Je kunt dit voorkomen door een koolmonoxidemelder aan te schaffen en deze in elke ruimte op te hangen. Dit redt levens!

Geef een antwoord