Alles wat je moet weten over een caferacer

Caferacers zijn ontstaan in de jaren 50. Van origine zijn dit zelf gebouwde custom motoren. Allemaal hebben ze een eigen stijl en look, afhankelijk van wat de eigenaar graag ziet. Een ding hebben ze alleen allemaal vergelijkbaar, binnen een uur kunnen ze de 100 mijl behalen. Ooit werden ze gebruikt om van café naar café te racen, vandaar de naam caferacer. Als je zelf een caferacer wilt bouwen dan heb je caferacer onderdelen, zoals gashendels bij Caferacerwebshop.nl, nodig. Andere voorbeelden hiervan zijn knipperlichten, ook bij Caferacerwebshop te krijgen, of een db killer om het geluid te beperken. Met deze onderdelen bouw je je perfecte droom caferacer al snel zelf als je een beetje handig bent.

Wat is een caferacer

Een caferacer is een standaard model wat is ontdaan van alle onnodige zaken om hem zo snel mogelijk te maken. Hierdoor is hij een stuk sneller, maar tevens minder comfortabel dan het standaard model. Het is een sportieve uitvoering hiervan. Ook bepaalde onderdelen werden vervangen hiervoor. Een caferacer moet goed kunnen sturen, snel zijn en zo min mogelijk gewicht hebben om zijn snelheid te behouden. Niet iedere motor is geschikt als caferacer. Het typische model heeft een horizontale lijn, zonder afwijkende vormen. De brandstoftank is altijd het hoogste punt van de motor, als dit niet het geval is dan vervang je dit als eerste. De onderdelen reiken maximaal tot het centrum van de wielen. Als ze ervoor of erna uitsteken dan mis je het typische caferacer model.

Een caferacer bouwen

Je bouwt een caferacer zelf met aangekochte onderdelen. Dit is met name leuk voor handige personen of als je veel tijd en geduld voor je hobby hebt. Heb je dit niet dan kan je ombouwsets van verschillende fabrikanten bestellen. Sommige zijn gespecialiseerd in bepaalde merken zoals Dimoto voor Ducati en Yamaha of Hyde voor Triumph. Wees vooral creatief en ga opzoek op speciale caferacer websites naar ideeën en onderdelen voor je caferacer.  Andere opties zijn om je motor te laten ombouwen door een gespecialiseerd bedrijf of door de fabrikant zelf. Dit is een dienst die steeds meer fabrikanten aanbieden aan hun klanten. Onderdelen die je standaard vervangt zijn onder andere het motorzadel, spatborden, kilometertellers, spiegels, stuur, koplamp en uitlaat bij een caferacer. Als je hem zat bent en de caferacer wilt verkopen dan is het slim om contacten te hebben met liefhebbers van caferacers. Deze vind je bij clubs en op speciale evenementen.

Geef een reactie