Export producten van Griekenland

De Griekse keuken en de traditionele lokale producten van Griekenland staan ​​wereldwijd bekend om hun smaak en voedingswaarde en worden veel geëxporteerd  naar andere europese landen.

Er zijn eigenlijk veel traditionele Griekse producten van hoge kwaliteit, goede smaak en voedingswaarde! Wij behandelen de 3 meest populaire exportproducten van Griekenland. Deze producten worden doorgaans vervoerd door speciale Griekenland transporteurs.

Avgotaraho

Beroemde chef-koks gebruiken het voor gastronomische recepten en luxe winkels. Avgotaraho is een traditionele viskuit en gastronomische lekkernij, die in dezelfde categorie valt als kaviaar, truffel en foie gras.

Het wordt geproduceerd uit de eieren van de vrouwelijke vis ‘kefalos’ of ‘bafa’ (zo noemen de Grieken deze vis). Het wordt behandeld met zout en vervolgens ondergedompeld in was om het intact te houden. Avgotaraho wordt beschouwd als de kaviaar van Griekenland en wordt voornamelijk geproduceerd in Messolongi.

Ouzo

Een wereldwijd bekende Griekse drank, met als meest populaire de ouzo van Lesbos (ouzo Plomariou en niet alleen). Ouzo wordt geproduceerd op het Egeïsche eiland Mytilini uit de distillatie van alcohol, water en parfum materialen waarbij anijs overheerst. Maar er is ook ouzo zonder anijs.

Geserveerd in kleine of dunne en hoge glazen, je kunt het met of zonder ijs drinken. Als je het niet gewend bent of alcohol in het algemeen, geef dan de voorkeur aan ouzo met ijs. Griekse ouzo wordt meestal vergezeld door Griekse mezedes, aangeboden op kleine bordjes.

Feta

Griekse kaas wint steeds meer terrein in de export. Griekenland staat op de tweede Feta, de bekendste en duurste traditionele Griekse kaas, is een soort kaas die in pekel wordt bewaard. Feta wordt voornamelijk geproduceerd in Macedonië, Thracië, Epirus, Thessalië, Centraal Griekenland, Peloponnesos en Mytilini.

Uitsluitend gemaakt van schapenmelk met een mengsel van 30% geitenmelk. Beroemd om zijn vrij zoute smaak, wit van kleur, met een bijzondere geur en variatie, die afhangt van de hardheid van de kaas.

De Europese Commissie heeft feta geregistreerd als beschermde oorsprongsbenaming (BOB), wat betekent dat de naam ‘feta’ niet kan worden gebruikt in kazen met een vergelijkbare samenstelling die buiten Griekenland wordt geproduceerd en dat het specifieke product niet ook kan worden geproduceerd in een andere dan de traditionele manier.

 

 

Geef een reactie