Kinderfiets

Buiten spelen is voor kinderen heel belangrijk, net als beweging. Daarom is er de kinderfiets uitgevonden. Gewoon een fiets, maar dan een kleiner formaat. Op een fiets kan je kind de buitenwereld ontdekken en zo wordt hun wereld weer een stukje groter. Er zijn verschillende formaten fietsen. Het is handig als de juiste maat fiets voor je kind koopt, want dan kunnen ze zo veilig mogelijk op- en afstappen. Een kinderfiets kun je bijna in elke fietsenwinkel halen. In Nederland wordt er heel veel gefietst en heeft bijna iedereen een fiets. Je ziet ouders vaak met hun kinderen fietsen en dit is goed. Een mooie, goed passende fiets voor je kind is fijn.

Alle verschillende fietsen

Er zijn veel verschillende maten en kleuren fietsen. Het is heel belangrijk dat de kinderfiets het juiste formaat is voor het kind. Zo kan je kind namelijk veilig op- en afstappen en kunnen ze makkelijker rondtrappen. Op deze manier kunnen ze zo veilig mogelijk de weg op. Voor de allerkleinsten zijn er fietsen met zijwieltjes, door de extra steun kunnen ze niet zo snel omvallen. Voor kinderen rond de 3, 4 en 5 jaar zijn fietsen van 10/12 inch geschikt. Dit zijn ook vaak de maten met zijwieltjes, deze kunnen er overigens afgehaald worden als het kind al zelfstandig kan fietsen. Hoe ouder het kind wordt, hoe groter de fiets natuurlijk. Als het kind snel groeit, zal een grotere fiets sneller nodig zijn, maar meestal  kunnen kinderen ongeveer 1 tot 2 jaar met een fiets. Er zijn superveel kleuren als het gaat om een kinderfiets. Van een simpele kleur tot meerdere kleuren op een fiets. Zelfs de wielen, het zadel en handvaten kunnen gekleurd zijn. Met al deze kleurtjes is er voor ieder kind een mooie fiets te vinden.

Buiten

Spelen en bewegen in de frisse buitenlucht is heel belangrijk voor een kind. Het is goed dat ze zo nu en dan eens buiten komen en lekker bewegen en spelen met vrienden. Zo blijven ze gezond en kan hun fantasie geuit worden. Het is goed om je kind zo nu en dan eens op de fiets te laten gaan naar school of vrienden. Een passende kinderfiets helpt je kind zo veilig mogelijk te fietsen. Een beetje beweging en frisse lucht is goed voor een kind. En daarom is fietsen zo gezond. Ook nog eens goed voor het milieu.

Merken fiets kopen

Een kinderfiets kun je kopen van verschillende merken. Het is natuurlijk belangrijk dat de fiets van goede kwaliteit is, want je wil je kind zo veilig mogelijk op pad sturen. Cortina, Alpina en Volare zijn toch wel drie van de bekendste merken die kinderfietsen verkopen. Een fiets kopen kun je doen bij de fietsenwinkel, zij kunnen je ook adviseren voor de best passende en meest geschikte fiets. Een fiets voor je kind zou je ook nog kunnen kopen bij de speelgoedwinkel of op het internet. Een fiets hoeft niet duur te zijn, voor een kleinere prijs heb je vaak een prima fiets voor je kind. Als de fiets maar veilig is, is het goed.

 

Geef een reactie