Als je een autoverzekering wilt afsluiten dan heb je deze gegevens nodig

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, of je wilt kijken of je kunt overstappen naar een goedkopere verzekering, dan kun je de vergelijker op overstappen.nl gebruiken. Het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk. De verzekeraar kijkt namelijk naar jouw persoonlijke gegevens om daarmee de premie te berekenen. Overstappen.nl – autoverzekering afsluiten vergelijkt voor jou 28 autoverzekeringsmaatschappijen met elkaar. De prijs hangt namelijk niet alleen af van jouw persoonlijke gegevens maar ook van de voorwaarden die steeds wisselend zijn per verzekeraar. Bepaalde voorwaarden zijn gunstig voor jou, andere juist niet. Daarom is de goedkoopste en beste autoverzekering voor iedereen anders.

Hoeveel schadevrije jaren heb jij?

Een autoverzekering op Overstappen.nl vind je door de vergelijker in te vullen. Vooraf kun je alvast uitzoeken hoeveel schadevrije jaren je hebt. Als je wilt weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd dan kun je het beste je polis of factuur erbij pakken. Autoverzekeraars hebben namelijk afgesproken dat ze het aantal schadevrije jaren altijd op de polis vermelden. Houd er rekening mee dat je alleen schadevrije jaren opbouwt als de auto op jouw naam staat. Voor elk jaar dat je geen schade claimt krijg je een extra schadevrij jaar erbij. Rijd je wel schade en wordt deze vergoed door de verzekeraar? Dan verlies je 5 schadevrije jaren. Als je al meer dan een jaar geen autoverzekering hebt dan zijn je schadevrije jaren meestal vervallen.

Rij jij veel of weinig kilometers?

Of je nu veel of weinig in je auto rijdt, een autoverzekering heb je nodig. Echter hoe meer kilometers je aflegt met je auto, hoe groter de kans op schade is. Verzekeraars willen daarom altijd weten hoeveel kilometer je per jaar rijdt. Weet je niet precies hoeveel kilometers je het afgelopen jaar hebt gereden? Dan kun je een schatting maken, bijvoorbeeld door het aantal kilometers van en naar je werk te vermenigvuldigen met het aantal werkdagen. Vergeet niet om de kilometers die je rijdt in het weekend en op vakantie ook mee te tellen.

Wat voor een soort auto wil jij verzekeren?

Voor het afsluiten van een autoverzekering zul je ook het kenteken van je auto moeten doorgeven. Het verzekeren van een klein en goedkoop stadsautootje is nou eenmaal goedkoper dan het verzekeren van een zware grote supersnelle sportauto. Voor het vergelijken van autoverzekeringen heb je geen meldcode nodig, maar voor het afsluiten van een autoverzekering wel. Je kunt de meldcode terugvinden op het kentekenbewijs van je auto, onder de motorkap van je auto of op het tenaamstellingsverslag dat je ontvangt als je de auto overschrijft.