Mannenbloggers; je hoort het steeds vaker

Mannenbloggers ofwel mannen die bloggen; je hoort het steeds vaker. Maar wat is nou precies bloggen? Waarom gaan mannen (en vrouwen) bloggen? Hoe werkt bloggen en waarom is bloggen belangrijk? Door meer informatie te geven over bloggen op een site voor mannenbloggers hopen we dat dit duidelijk wordt. Een blog is een stukje tekst op een website. Aan deze tekst, ofwel content, wordt regelmatig een stukje tekst toegevoegd. Een nieuw stuk tekst heet blogpost. Blogposts kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks worden geplaatst. De nieuwste blogpost staat altijd bovenaan en is zo voor iedereen duidelijk zichtbaar. Wanneer mensen jouw blog lezen kunnen ze hierop ook reageren. Dit kan door middel van een reactieveld onderaan elke post. Zo ontwikkel je een interactie met de bezoekers van jouw website. Je kunt blogposts ook onderverdelen in categorieën zodat informatie voor bezoekers makkelijker terug te vinden is.

Verschillende soorten blogs

Je kunt over alles bloggen. Wanneer een blog een persoonlijke inhoud heeft lijkt het nog het meest op een soort dagboek. Er zijn ook blogs die zich richten op een bepaald onderwerp. Dan kan een blog zijn die gaat over muziek, series, mode, vrije tijd, tuinieren, reizen, gereedschap of welk onderwerp degene die de blog schrijft maar wil delen. In een blog worden ook interne en externe links geplaatst. Deze links verwijzen dan weer naar een website die interessant is voor het onderwerp. Je kunt blogposts in verschillende vormen plaatsen. Zo kun je de tekst gewoon schijven en voorzien van foto’s. Wanneer je de blogs plaatst in de vorm van een video dan heet dat vloggen. Wil je gaan bloggen vraag je dan af over welk onderwerp je wilt gaan bloggen en voor wie je dat wilt gaan doen; wat is jouw doelgroep?

Waarover worden blogs geschreven en waarom is bloggen belangrijk

Blogs worden geschreven om vele redenen. Het kan zijn dat iemand het gewoon leuk vindt om iets te delen met anderen. Wanneer je veel reist kun je bijvoorbeeld anderen berichten over deze reizen, over wat je zeker moet gaan zien en waar je beter niet naar toe kunt gaan. Welk hotel of restaurant goed is en waar je boodschappen kunt doen. Kook je graag dan kun je deze passie met anderen delen. Over allerlei onderwerpen wordt geblogd en mensen lezen blogs over heel veel onderwerpen. Zakelijk gezien wordt bloggen ook steeds belangrijker. In feite is bloggen een prima marketinginstrument om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij heel veel mensen. Zo leren (potentiële) klanten jou kennen en kun jij je in die klanten verdiepen. Waar reageren ze op en waarom?

Mannenbloggers plaatsen blogs voor mannen over onderwerpen waarin mannen zijn geïnteresseerd

Zoals gezegd zijn mannenbloggers steeds vaker actief. De onderwerpen waarover mannen bloggen zijn dan in de regel ook bedoeld voor mannen en worden vaak in een andere stijl geschreven dan blogs die door vrouwen zijn geschreven. Deze mannenblogs vind je vooral op websites die speciaal voor mannen worden gemaakt. Je vindt hier blogs over autosport, voetbal maar ook kleding en lichamelijke verzorging. Op deze sites worden door mannenbloggers ook dagelijks nieuwe blogs geplaatst waarbij de mogelijkheid bestaat te reageren op de tekst die wordt geplaatst.

 

Geef een reactie