Hoe kies je jouw ideale bed?

Er is geen plek waar we zoveel tijd in doorbrengen als ons bed. Voor velen is een bed dan ook het favoriete stukje meubel in hun huis. ’s Avonds na een lange werk- of studiedag lekker onder de wol kruipen en wegzakken in je matras. Het is iedere avond weer een genot. Als je een fijn bed hebt tenminste! Er is niet zoiets als het ‘beste bed’, iedere persoon heeft namelijk zijn of haar eigen voorkeuren wanneer het aankomt op slaapcomfort. In dit blog helpen we je een eindje op weg bij het kiezen van jouw ideale bed.

De bedbodem

Boxspring, latten- of spriraalbodem?

Boxsprings zijn de laatste jaren enorm populair geworden en dat is niet voor niks. Een boxspring zorgt namelijk voor optimaal slaapcomfort. Een boxspring is vaak een stukje steviger dan een klassieke lattenbodem en zorgt voor meer ondersteuning voor je nek en rug. Natuurlijk zijn er ook voldoende latten- en spiraalbodems die redelijke ondersteuning bieden, maar die zijn dan vaak duurder. Voor die prijs kun je (naar onze mening) beter een boxspring nemen.

Een boxspring is daarnaast gunstig voor je matras. Neem bijvoorbeeld een boxspring van een van de bekendste bedproducenten: Caresse. Een Caresse boxspring absorbeert schokken, waardoor het matras beschermd wordt en langer meegaat. Vaak worden het matras en de boxspring bij elkaar gekozen, zodat ze naadloos op elkaar aansluiten.

Het matras

Je matras is zonder meer het bepalendste – en daarmee het belangrijkste – onderdeel van het bed. Het slaapcomfort van een bed wordt voor ongeveer 30% bepaald door de bedbodem en 70% door het matras. Besteed hier dus veel aandacht aan. Ga proefliggen bij een beddenzaak of ga naar een zaak waar je het matras eerst een tijdje kunt testen. Matrassen zijn namelijk persoonsgebonden. Een zijslaper heeft bijvoorbeeld een ander matras nodig dan een rugslaper. Ergonomisch gezien zijn er twee belangrijke aandachtspunten bij het bepalen van je matras:

  • Je postuur: Wat is je lengte en gewicht en welk matras past hierbij?
  • Je slaaphouding: Slaap je doorgaans op je rug, op je zij of op je buik?
  • Je lichaamsvorm: Waar behoeft je lichaam het meeste ondersteuning, zodat je het beste uitrust?

Het beste is als het matras is afgesteld op jou én op je bed. Want zoals ze bij de Beds & Bedding beddenspecialist zeggen: Het matras zorgt voor jou en het bed zorgt voor je matras.

Geef een reactie