Atomizer CO2 voor je aquarium

Wil je een CO2 aquarium aansluiten? Dit is heel goed mogelijk, maar het is wel belangrijk om dan de juiste apparaten te gebruiken. Bij het aansluiten van een CO2 aquarium is het goed om te weten dat teveel CO2 dodelijk kan zijn voor de vissen. Een goed systeem is in dit geval nodig om zo het aquarium goed aan te sluiten. Een van de systemen waar je voor kunt kiezen is de Atomizer CO2. Wat is dit precies en wat zijn hier de voordelen van? Hier lees je alles wat je moet weten over dit systeem voor je aquarium.

Wat is een Atomizer CO2?

Een Atomizer CO2 is een toevoeging voor het aquarium, dat een soort mist van bubbels geeft. Het zijn kleinere bubbels dan de diffuser en dit maakt hem nog efficiënter. De Atomizer CO2 is een verstuiver of nevelspuit, dat je gebruikt voor het verspreiden van parfum, water of andere vloeistoffen in een fijne spray. Een Atomizer CO2 wordt gebruikt om zeer kleine deeltjes in je aquarium te brengen. ze komen dankzij de kleine bubbeltjes efficiënt in contact met veel waterdeeltjes. CO2 wordt hierdoor maximaal opgelost in het aquarium. Je kunt een  Atomizer CO2 ook erg gemakkelijk aansluiten op je aquarium. Er zijn twee soorten Atomizers beschikbaar voor je CO2 aquarium:

  • Interne Atomizer CO2: zit in de bak, waardoor je goed ziet of het werkt. Een mogelijk nadeel is dat ze sneller vuil worden.
  • Externe Atomizer CO2: zit aan de uit-slang van je aquariumfilter, waardoor het onzichtbaar is. Je hebt aan de andere kant wel minder controle over de werking.

Waarom CO2 belangrijk is voor je aquarium

Planten zetten CO2 om in zuurstof en dit is weer goed voor de vissen in je aquarium. CO2 zelf is goed voor de planten, omdat ze zo gaan groeien. Ongeveer 50% van de bestanddelen van planten bestaat uit koolstof en zonder koolstof is er geen leven mogelijk in je aquarium. Wanneer je koolstof uit het water wilt opnemen is dit alleen mogelijk met de Atomizer CO2. Je kunt de Atomizer CO2 op elke plek in je filterslang monteren, maar het is ook mogelijk om dit aan de binnenzijde van het aquarium te plaatsen.

Geef een reactie