De nieuwste interieurtrends

Tegenwoordig zien we veel woningen waarbij de industriële interieurstijl de overhand heeft. Kenmerkend voor deze stijl zijn strakke lijnen en zwarte stalen framen, vaak gecombineerd met mangohout. De woonwinkels liggen er vol mee. Deze stijl is zo populair omdat je het volledig naar je eigen hand kan zetten. Je kan kiezen voor meer zwarte of juist meer houten aspecten. Daarnaast kan je vrijwel alle accessoires ermee combineren. Welke trends zien we nou nog meer voorbij komen?

Kleur

Naast de relatief ‘saaie’ industriële stijl, zie je ook steeds meer kleur terugkomen in de woonkamers. De industriële stijl kent voornamelijk de kleuren zwart en bruin, wat soms wordt opgeleukt met kleurrijke accessoires. Toch zie je steeds meer mensen die een muur in de woonkamer een felle kleur schilderen, of juist kiezen voor een felgekleurde bank. Het risico is wel dat je sneller op een heftige kleur bent uitgekeken, dan op de neutrale kleuren.

Spiegels

In onze huizen zie je ook steeds meer spiegels voorbij komen. In de woonkamer, in de slaapkamer, in de gang, overal hangen spiegels. Naast dat een spiegel heel mooi kan zijn in het interieur, heeft het ook een functie. Door een spiegel neer te zetten of op te hangen lijkt de ruimte veel groter en er valt ook meer licht binnen. Het binnenkomende licht wordt namelijk gereflecteerd. Een op maat gemaakte spiegel staat goed in elk interieur en kan in elke ruimte nuttig zijn.

‘Rommelig’ gestructureerd

Wat je ook steeds meer ziet in huizen, is een zogenaamd rommelige muur met allerlei posters of schilderijen kris kras door elkaar opgehangen. Ze hangen niet netjes naast elkaar of onder elkaar, maar de ene poster hangt half boven de andere. Zo lijkt het alsof de posters lukraak zijn opgehangen, maar er zit wel degelijk een planning achter. Het moet namelijk wel een mooi geheel vormen. Er zijn veel plekken in huis waar je dit terug ziet komen. Zowel de woonkamer, slaapkamer, gang of trapgat zijn geschikte plekken om een dergelijke postermuur te maken. In combinatie met strakke zwarte lijsten past dit perfect in de industriële stijl van tegenwoordig.

Geef een reactie