Wanneer is Outplacement een optie?

Wanneer is Outplacement een optie?

Wanneer je binnen je huidige functie plots te horen krijgt dat het tijd wordt om een andere baan te zoeken brengt dit een hoop zorgen met zich mee. Vaak gaat dit gepaard met een hoop emoties welke jou niet helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Dit is waar outplacement voor een goed begin kan zorgen!

Maar wat is outplacement nu precies?

Voordat we gaan beginnen met de voordelen van Outplacement op te noemen is het natuurlijk belangrijk dat je eerst begrijpt wat outplacement precies is.

Outplacement is het begeleiden van werknemers van het huidige werk naar nieuw werk.
Vooral wordt dit ingezet bij vertrekkende werknemers om de kans op een nieuwe baan te vergroten.

Hoewel de aanpak tijdens een outplacementtraject van bedrijf tot bedrijf kan verschillen zal het eindresultaat in grote lijnen hetzelfde zijn. LoopbaanPoort is één van deze bedrijven welke met hun vele coaches nagenoeg in het gehele land een outplacementtraject kunnen aanbieden

Tijdens een outplacementtraject bij LoopbaanPoort wordt er aandacht besteed aan jouw persoonlijke profiel, jouw zoekprofiel en afgesloten met sollicitatiesupport.

Hier worden zowel jouw persoonlijke vaardigheden als kwaliteiten en emoties in kaart gebracht waarnaar je wordt geholpen met het vergroten van jouw marktwaarde.

Het resultaat hiervan is dat je goed voorbereid, en onder begeleiding, op pad kunt gaan om jouw nieuwe droombaan te vinden!

De voordelen van outplacement op een rijtje

Misschien wel het meest belangrijke gedeelte wanneer je een outplacementbureau in de arm neemt is de hulp die je krijgt bij het verwerken van jouw ontslag. Dit is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien maar, zeker in het geval van een ontslag, is dit stukje emotionele verwerking welke erg kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Pas als een ontslag goed is verwerkt kan er effectief worden gezocht naar een passende oplossing voor in de toekomst zonder dat deze (onbewust) door jezelf wordt gedwarsboomd.

Tijdens een outplacementtraject wordt er dus goed aandacht besteed aan verwerking en het accepteren dat je opzoek moet gaan naar een nieuwe baan.

Daarnaast krijg je diverse praktische tips zoals hoe je een ijzersterke CV opbouwt en hoe je een baan kunt vinden welke het beste bij jou als persoon past.

Outplacement is dus zeker de moeite waard!

Geef een reactie