Redenen waarom mensen gaan scheiden

Ongeveer een op de drie huwelijken monden uiteindelijk uit in een scheiding. Dat is ruim 33%. Waarschijnlijk ziet niemand dat aankomen op het moment dat ze volmondig ‘ja’ zeggen op die ene vraag: ‘neem jij aan tot je wettelijke echtgenoot..’. Scheiden is iets waar je zeker niet aan denkt op die dag, maar toch gebeurt het dus heel vaak. Wat zijn nou de meest voorkomende redenen waarom mensen gaan scheiden?

Er is iemand anders

Gevoel kan je helaas niet dwingen of sturen. Soms overkomt het je. Net als dat je verliefd kan worden op een ander. Ondanks dat je nog heel veel van je man of vrouw houdt, kan je verliefd worden op een ander. Je kan ervoor kiezen om er niks mee te doen, maar uiteindelijk zal het toch leiden tot een scheiding. Een mediator uit Amersfoort kan je helpen om de scheiding zo goed mogelijk te voltooien.

Uit elkaar gegroeid

Sommige mensen zijn al vanaf heel jong bij elkaar. Soms zelfs al vanaf de tienertijd, toen ze 15 of 16 waren. In de jaren tot volwassenheid verander je nog veel. Je wordt volwassener, je krijgt een andere kijk op dingen en je maakt dingen mee. Veel huwelijken overleven deze transitie niet. Een partij, of jullie allebei, veranderen teveel waardoor je elkaar niet meer zo leuk vindt. Je bent simpelweg uit elkaar gegroeid.

Financiële problemen

Geldzorgen kunnen je hele leven in bedwang houden. Overal moet je rekening mee houden en alles moet nauwkeurig gepland worden. Soms ontstaan de schulden door gokproblematiek. Het kan ook zo zijn dat er een zijn of haar baan kwijt raakt. Wat de oorzaak ook is, het hebben van financiële problemen legt een enorme druk op elke relatie. Soms worden de problemen zo groot, dat partners daardoor niet meer met elkaar om kunnen gaan. Andere inzichten over de manier waarop het geld besteed wordt, leidt vaak tot ruzie. Soms worden de ruzies zo heftig, dat een scheiding niet meer voorkomen kan worden.

Geef een reactie