De voordelen van ontharen met een laser

Het modebeeld van tegenwoordig is dat er zo min mogelijk haar op een lichaam hoort te zitten. Vooral bij vrouwen is dit het geval. We hebben allemaal haargroei over het hele lichaam, dat is een restant uit de verre geschiedenis. De beharing zorgde ervoor dat we warm bleven. Inmiddels hebben we de haargroei niet meer nodig om warm te blijven. De meeste mensen vinden haargroei niet zo mooi, en kiezen ervoor om zich te ontharen. De plekken waar het meeste haar wordt weggehaald is onder de oksel, de benen en de bikinilijn. Het ontharen kan op verschillende manieren. Wat zijn de voordelen van je lichaam ontharen met een laser?

Haargroei wordt verminderd

De laser zorgt ervoor dat er een lichtbundel en daarbij warmte naar de haarzakjes gestuurd wordt. De warmte zorgt ervoor dat de haarzakjes vernietigd worden. De haren waar het haarzakje van vernietigd wordt, zal niet meer terug groeien. Laseren is een proces, omdat haargroei ook niet gelijkmatig gaat. Je zult dus meerdere behandelingen nodig hebben om volledig haarvrij door het leven te kunnen gaan.

Geen last van irritaties

De meest voorkomende manier om te ontharen, is door te scheren. Wanneer je scheert, ga je met meerdere mesjes over de huid om de haren af te scheren vanaf de huid. Het contact met dit mesje zorgt meestal voor irritaties. Dat uit zich in rode bultjes op de huid waar je geschoren hebt, en jeuk. Ook kunnen er rode vlekjes ontstaan. Dit is een onprettig gevoel en kan soms zelfs een beetje pijn doen. Ook bestaat het risico dat je een verkeerde beweging maakt, waardoor je een snee maakt met het mesje. Wil je graag met een laser ontharen? Dan heb je geen last meer van deze problemen.

De structuur van de huid verbetert

Zoals hierboven geschreven staat, kan scheren vele irritaties veroorzaken. Je huid wordt er niet veel beter van. Het kan wat ruw aanvoelen naarmate je het vaker scheert. Wanneer je kiest voor laseren, heb je hier geen last meer van. De laser beschadigt de huid niet, het pakt alleen de haartjes aan. De omliggende huid blijft intact. De structuur van de huid wordt daardoor gladder. Je zult merken dat het veel goeds doet voor je huid.

Geen omkijken meer naar

Als je besluit om te laseren, hoef je nauwelijks nog om te kijken naar het gedeelte van je lichaam dat je hebt gelaserd. De haren blijven namelijk veel langer weg dan wanneer je ze afscheert. Na het scheren beginnen de haren meestal binnen een dag alweer terug te groeien, dat verschilt een beetje per persoon. Om dat lichaamsdeel echt glad te houden, zul je om de dag ongeveer moeten blijven scheren. Doordat de haarzakjes vernietigd worden tijdens het laseren, zullen de haren veel langer weg blijven. Na meerdere behandelingen zullen de haren niet meer terugkomen.

Geef een reactie