De wondere wereld van Marrakech lampen

De wondere wereld van Marrakech lampen

Vroeger deed ik het gewoon zelf. Ik vloog ieder jaar wel naar Marokko om daar rond te reizen, mijn buik vol te eten aan heerlijk Marokkaanse tajine schotels en natuurlijk het zoeken naar prachtige woondecoratie.

Helaas kan ik vandaag de dag niet meer zo vaak afreizen naar Marokko en ook niet zo lang als ik zou willen. Vrouw, kinderen, veeleisend werk. Dat soort dingen beletten me. Enfin, mijn kinderen hebben het al met de paplepel ingegoten gekregen: de voorliefde voor alles dat Marokkaans is.

Mijn oudste dochter, die zou graag een lamp willen in haar slaapkamer. Maar niet zomaar een lamp. Een heuse Marrakech lamp. Ze was zelf met haar vriendinnen groep een paar jaar geleden in een hostel in Marrakech en een van de dingen die haar meest bijstond was de sfeervolle verlichting aldaar. Dat effect zou ze ook teweeg willen brengen thuis in haar eigen Hollandse slaapkamer.

Helaas gaat niemand in ons gezin binnenkort naar Noord-Afrika. Dus gingen we kijken op het internet. We zagen al snel dat Ghalia.nl, de zogenaamde Marrakech lamp verkoopt. Prachtige exemplaren zagen we. Ook in meerdere varianten, bijvoorbeeld vloer lampen, wandlampen, hanglampen en staande lampen. Wij waren echter specifiek op zoek naar een oosterse hanglamp.
Ook daar waren er meer dan genoeg van beschikbaar. Ons oog viel op het model Faya L. Een prachtige grote ovale hanglamp. Precies wat we voor ogen hadden. En dus viel de uiteindelijke keus op deze lamp.

De lamp hadden we na een paar dagen in huis. Installatie ging gesmeerd. Hij hangt er nu al een paar weken en ik merk dat mijn dochter zich vaker in haar slaapkamer bevindt dan voorheen. Blijkbaar is de aankoop een groot succes, gebaseerd op dit criterium. Nou mijn vrouw is ook een beetje aangestoken met het oosterse lampen virus dus ik vermoed dat we er binnenkort ook wel eentje in de eetkamer zullen hebben.

Geef een reactie