Drie redenen om te kiezen voor een gietvloer in je woning

De gietvloer is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest populaire vloeren op de markt. Eigenlijk hadden we dit al lange tijd zien aankomen. Er kan namelijk worden gesteld dat er aan de gietvloer behoorlijk wat interessante voordelen zijn verbonden. Het gaat hierbij ook niet alleen maar om visuele, maar zeker ook om praktische voordelen. Wil jij ook alles te weten komen over het gebruik van een gietvloer in je woning? Twijfel dan geen moment langer en ontdek er alles over door middel van de informatie hier op deze pagina!

1.) Je beschikt over een mooie, strak ogende vloer

Het eerste voordeel dat we kunnen toeschrijven aan de gietvloer is natuurlijk terug te vinden in de uitstraling waarover ze beschikt. Heel veel mensen geven tegenwoordig bewust de voorkeur aan een vloer die lekker strak oogt. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je kunnen concluderen dat de gietvloer één van de beste keuzes is die op de markt is terug te vinden. Overigens is het ook nog eens zo dat deze vloer in nagenoeg elk interieur tot haar recht kan komen. Je implementeert ze dan ook niet alleen in een industrieel interieur, daarnaast komt ze ook in een moderne of in een klassieke woning prima tot haar recht.

2.) Een gietvloer is ongelofelijk hygiënisch

Misschien nog wel één van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen op het moment dat je een gietvloer in je woning laat plaatsen is terug te vinden in het onderhoudsvriendelijke karakter waarover ze beschikt. Voor bijvoorbeeld gewone tegelvloeren geldt dat je in de praktijk al snel kan vaststellen dat er zich vuil kan ophopen in de voegen waar het zich kan manifesteren. Dat is niet het geval bij een gietvloer. Bij dergelijke vloeren is het namelijk zo dat er geen sprake is van voegen. Het ontbreken van deze voegen zorgt er overigens voor dat je ook op vlak van comfort kan rekenen op een extra voordeel. Mensen die vaak op blote voeten of bijvoorbeeld op hun kousen in huis rondlopen zullen immers kunnen vaststellen dat ze zich niet snel pijn zullen doen aan deze vloer. Dat is bij een tegelvloer vaak wel anders…

3.) Een gietvloer is ook op financieel vlak erg interessant

Veel mensen denken dat het realiseren van een gietvloer in hun woning behoorlijk hoge kosten met zich meebrengt. Dat is niet juist. Bij het realiseren van een epoxyvloer in je woning kan je rekenen op een gemiddeld prijskaartje van rond de 70 euro per vierkante meter. Bij een zogenaamde polyurethaan vloer ligt die prijs met gemiddeld 80 euro net iets hoger. Voor beide type vloeren kan er dus worden vastgesteld dat het prijskaartje relatief goed in lijn ligt met de kostprijs van een gewone tegelvloer. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk zo dat er heel wat verschillende soorten tegels bestaan. De keuze van het type tegel kan dan ook de uiteindelijke kostprijs van je tegelvloer aanzienlijk beïnvloeden. Hoe dan ook, de interessante prijs zorgt er gecombineerd met de prima levensduur voor dat een gietvloer ook op financieel vlak echt bijzonder interessant is te noemen.

Geef een reactie