Hoe kan je een kleine keuken het beste inrichten?

Mensen maken tegenwoordig vaak de bewuste keuze om kleiner te gaan wonen. Vroeger moesten huizen vaak vooral groot zijn, maar tegenwoordig ligt dat toch even anders. In eerste instantie is het kopen van een woning natuurlijk tegenwoordig heel wat duurder in vergelijking met vroeger. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het zo dat mensen ook gewoon minder tijd hebben om te investeren in het onderhoud van een groot huis. Wanneer ook jij van plan bent om een kleine(re) woning aan te kopen betekent dat uiteraard wel ook meteen dat je het zal moeten stellen met kleinere ruimtes. Voor menig aantal kamers is dat geen probleem, maar voor de keuken kan dat wel de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Gelukkig vertellen we je op deze pagina graag hoe je ook een kleine keuken optimaal kan inrichten!

Welke opstelling is het meest geschikt?

Wanneer je vandaag de dag een keuken wenst in te richten dien je er rekening mee te houden dat er een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende opstellingen. In eerste instantie is er natuurlijk de klassieke hoekopstelling en ook een rechte keukenopstelling is iets waar veel mensen de voorkeur aan geven. Het kan echter ook anders. Wat bijvoorbeeld te denken van een keuken waarbij je kiest voor een kookeiland? Een kookeiland in een kleine keuken? Zeker en vast, al moet je wel rekening houden met een aantal aandachtspunten!

Veel mensen gaan er automatisch vanuit dat een kleine keuken maar weinig mogelijkheden biedt, dit zeker voor wat de integratie van een kookeiland betreft. Dat hoeft echter niet perse het geval te zijn, integendeel. Een kookeiland integreren in een kleine keuken is perfect mogelijk, zolang je maar rekening houdt met de ruimte die er rond nog beschikbaar is. Kan je rekenen op voldoende ruimte langs het kookeiland? In dat geval is er geen enkele reden meer om er niet voor te kiezen om een kookeiland in een kleine keuken te plaatsen!

Bestaat er een optimale stijl voor een kleine keuken?

In lijn met de opstelling ligt het gegeven dat mensen zich de vraag stellen of er zoiets bestaat als een meest optimale stijl voor een kleine keuken. In principe is dat niet zo. Elke stijl kan dan eigenlijk worden toegekend aan een keuken met beperkte afmetingen. Hierbij zijn er echter twee belangrijke aandachtspunten die je steeds in je achterhoofd moet houden, namelijk:

  1. Donkere kleuren maken een kleine keuken nog kleiner;
  2. Natuurlijke lichtinval door bijvoorbeeld een groot raam kan wonderen doen;

Eén van de belangrijkste zaken waar je bij een kleine keuken inrichten rekening mee moet houden gaat in de praktijk schuil in het feit dat je dus bij voorkeur kiest voor lichte kleuren. Wit, beige of andere lichte tinten zijn een absolute aanrader. Dit gecombineerd met de juiste verlichting en een natuurlijke lichtinval kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk kan rekenen op een geweldig fijne, kleine keuken om in te vertoeven. In ieder geval, besteed je de nodige aandacht aan de belangrijke aandachtspunten op deze pagina? Dan zal je kunnen vaststellen dat je ook met een keuken met kleine afmetingen heel wat richtingen uit kan!

Geef een reactie