Drie tips om je tuin te verbeteren

Misschien heb je net een nieuw huis gekocht en wil je de tuin nog aanpakken, of woon je er al een tijd maar ben je uitgekeken op je tuin? Dan is het tijd om de tuin te verbeteren! Dit kan al door één of meerdere dingen aan te passen. Met nieuwe, frisse tegels creëer je direct al een heel ander aanzicht. Ook nieuwe planten of leibomen tegen inkijk geven je tuin een compleet ander uiterlijk.

Nieuwe tuintegels

Na verloop van tijd worden tuintegels groenig of breken ze misschien zelfs op bepaalde plekken. Dan is het echt ijd om ze te vervangen. Dit kun je zelf doen of laten doen door een professional. Zorg er wel voor dat alles waterpas ligt of in ieder geval zo dat regenwater niet richting je huis stroomt maar er juist vanaf. Het liefst richting een putje als dat mogelijk is. Qua tuintegels is er onwijs veel keuze. Keramische tuintegels zijn prijzig, maar geven wel de meest natuurlijke uitstraling en zijn er in allerlei soorten en maten.

Een betontegel is ook erg populair, maar hier kan groene aanslag wel aan hechten. De duurdere betontegels hebben een andere toplaag waardoor groene aanslag iets minder goed hecht, maar nog steeds meer dan bij keramische tegels. Wel is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed bij een betontegel en daardoor beter geschikt voor een kleiner budget.

Laat een overkapping plaatsen

Kan jouw tuin wel wat diepgang gebruiken? Kies er dan voor om een overkapping te laten plaatsen! Zo heb je extra ruimte om te zitten, zelfs wanneer het regent. Een overkapping op maat is het beste, omdat deze volledig naar jouw wensen wordt gemaakt. Daarnaast past een op maat gemaakte overkapping ook het beste in jouw tuin door de specifieke afmetingen. Daarnaast zijn kermaische tegels vorstbestendig, trekt er geen vocht of vuil in en kan groene aanslag hier niet of lastig aan hechten.

Het hout van de overkapping bestaat veelal uit Douglas, eiken of geïmpregneerd hout. Douglas hout is echter het meest populair momenteel, door de lange levensduur en roze-achtige kleur. Om de nieuwe ruimte helemaal af te maken kun je er nog voor kiezen om glazen schuifwanden te laten plaatsen. Deze zorgen voor extra warmte en geven daarnaast je overkapping een stoer uiterlijk.

Ga voor andere planten

Het plaatsen van andere planten in je tuin geeft al een heel ander aanzicht! Wel is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid zon die er in je tuin komt. Ligt je tuin op het noorden, dan zullen niet alle plantsoorten het daar goed doen. Een tuin op het zuiden heeft juist weer meer zonuren, waar je ook rekening mee moet houden. Populaire planten zijn ridderspoor, Portugese laurierkers en de hortensia.

Veel bloemen zijn prachtig gedurende de zomer, maar in de winter lijkt het allemaal maar kaal en dor. Het is zeker verstandig om groenblijvende planten toe te voegen aan je tuin. Denk hierbij aan klimop of de rododendron. Ook leibomen geven een frisse uitstraling aan iedere tuin én zorgen voor wat privacy.

Het wordt veel vergeten, maar het snoeien in de wintermaanden is erg belangrijk voor bepaalde struiken en bomen.  Zo zorg je ervoor dat ze in de lente weer goed tot bloei komen en in de zomer weer op hun mooist zijn.

Geef een reactie