Een goed verf merk vs. Goedkopere verf

Een goed verf merk vs. Goedkopere verf

Verf is er in veel verschillende prijscategorieën. De vraag die hierbij vaak opkomt is of duurdere (merk)verf beter is dan goedkopere verf. Gezien er wel degelijk verschil in prijs en kwaliteit is bij verf gaan we daar in dit artikel vandaag wat verder op in.

Wat is het verschil tussen een goed merk verf of goedkope verf?

Duurdere verfmerken houden het vaak bij ongeveer 100 kleuren terwijl goedkopere verfsoorten soms wel ver over de 1000 verschillende soorten kleuren hebben. Dit maakt het in sommige gevallen lastig om de juiste kleur te vinden bij het wat hogere segment terwijl goedkopere verfsoorten vaak die ene tint hebben waarnaar je opzoek bent.

Natuurlijk kan je de exacte kleur die je wilt hebben vaak wel bij een duurder verfmerk laten mengen zodat deze precies aan jouw wensen voldoen.

Qua kwaliteit is er wel degelijk verschil tussen duurdere en goedkopere verf. Zo geeft een duurder merk verf vaak een net iets rijkere kleur met een matte afwerking terwijl een goedkopere verf vaak wat vlak en glimmende eruit kan zien.

Ook kan je een langere levensduur verwachten bij duurdere verf ten opzichte van de goedkopere varianten. Een goed voorbeeld hiervan zijn verfmerken als sikkens en sigma welke bekend staan om hun uitstekende kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat deze merken vaak door bouwbedrijven en aannemers word gebruikt.

Is het verschil in prijs het waard?

De grote vraag is natuurlijk of het verschil in prijs tussen de duurdere verf en de goedkopere verf het waard. In het kort, Ja.

Toch betekend dit niet dat een goedkopere verfsoort per definitie slecht is.
Zoals hierboven geschreven kan het zijn dat je naar een specifieke kleur opzoek bent welke niet bij een groter verfmerk te vinden is.

Natuurlijk speelt ook budget een grote rol want wanneer je meerdere potten verf nodig hebt kan dit nogal een verschil in totaalprijs maken wanneer je voor een goedkopere (of duurdere) verfsoort kiest.

Wel is het zo dat wanneer een ruimte veel gebruikt word het toch aan te raden is om te investeren in wat goedkopere verf. Dit omdat goedkopere verf vaak wat glanzender is en eenvoudiger te reinigen terwijl duurdere verf vaak een matte afwerking heeft wat het verwijderen van vlekken moeilijker maakt. Dit geld niet voor elk duur verfmerk maar het loont wel de moeite om hier op voorhand wat onderzoek naar te doen.

Verschil in aanbrengen

Ook belangrijk om te noemen is dat duurdere verf vaak een stuk prettiger schildert terwijl de goedkopere varianten meestal een stuk wateriger zijn. Ook de dekking van duurdere verf is vaak beter waardoor het schilderen van grote oppervlaktes over het algemeen makkelijker gaat dan met goedkopere verf.

Veel succes met het uitkiezen van het juiste verfmerk!

Geef een reactie