Waarom de provincie Groningen populair is voor gezinnen

Waarom de provincie Groningen populair is voor gezinnen

Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om in de provincie Groningen te wonen en dat is niet zo gek. Dit is een regio ver in het noorden van ons land en ver weg van alle drukte die bijvoorbeeld de Randstad met zich meebrengt. Veel gezinnen kiezen voor de provincie Groningen omdat het ze heel veel meer rust brengt. De steden zijn er gezellig en bruisend, maar de dorpjes en natuur geven de nodige rust wanneer dit gewenst is. Vanuit het hele land worden mensen actief op de woningmarkt in de provincie Groningen. Wanneer je interesse hebt, zou je eens kunnen kijken bij NieuwWonen Groningen voor een mooie nieuwbouwwoning.

Meer rust 

De reden dat gezinnen kiezen om te verhuizen naar Groningen is dus vooral de rust. Het leven in het westen van het land is veel meer gejaagd en voor veel gezinnen is het dan tijd om de rem in te trappen. In de provincie Groningen telt niet alleen werken, maar is het ook belangrijk dat je geniet van het leven. Dit is minder in het westen. Daar leef je om te werken terwijl je in Groningen meer werkt om te leven. Dit is wat veel gezinnen zien in de provincie en is een reden om juist naar een leuke stad of leuk dorp in Groningen te verhuizen.

Gunstige prijzen

Een andere reden dat gezinnen toch de laatste jaren meer voor de provincie Groningen kiezen, is de prijs van de huizen. In bijvoorbeeld het westen van het land zijn de huizenprijzen torenhoog. In Groningen zijn deze gemiddeld wat lager en is het mogelijk om een groter huis voor de prijs van een kleiner huis in bijvoorbeeld Amsterdam te krijgen. Als je met een gezin dan een groter huis nodig bent, is het voordeliger om in Groningen te wonen dan in bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag. 

Lagere woonlasten

Als laatste is een belangrijke reden dat de hypotheken in het westen veel duurder zijn dan die in Groningen. Het zijn voornamelijk westerlingen die ervoor kiezen naar Groningen te vertrekken en dit is een belangrijke reden waarom. Het is in de provincie mogelijk om met meer kwaliteit, meer ruimte en meer rust voor lagere woonlasten te wonen. Dat is wat mensen juist trekt, helemaal in een tijd waarin er veel restricties zijn en je beter op een boerderij op het platteland kunt zitten, dan in een flat op 12 hoog. Zo schreef de NOS al over dat mensen meer naar het platteland trekken. 

Geef een reactie