Een goede en goedkope Autoverzekering afsluiten

Op Overstappen.nl goedkope autoverzekering kun je ook terecht voor het afsluiten van een autoverzekering. Inderdaad, overstappen.nl is niet alleen voor het overstappen van de ene naar de andere verzekeringsmaatschappij. Je kunt op overstappen.nl ook een goede autoverzekering afsluiten tegen de goedkoopste prijs. De meeste mensen gaan op zoek naar een goedkope autoverzekering. Maar vaak is de goedkoopste autoverzekering niet de juiste autoverzekering voor jou en jouw auto. Als je een goede autoverzekering wil afsluiten dan is deze afhankelijk van een aantal factoren. Minimaal moet je auto WA verzekerd zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor een WA beperkt casco of Allrisk verzekering.

Wat is wel of niet verzekerd bij een WA autoverzekering

Zoals gezegd is het in Nederland verplicht een verzekering af te sluiten voor je auto. Een WA autoverzekering heb je dus minimaal nodig. Bij een WA autoverzekering is schade die jij met je auto veroorzaakt bij personen, voertuigen, goederen en objecten verzekerd. Wanneer je een aanhanger achter de auto hebt hangen dan is de schade die hiermee wordt veroorzaakt aan anderen ook verzekerd. Wordt de auto door iemand anders bestuurd dan is ook de schade die hij of zij veroorzaakt aan derden verzekerd. Uitzonderingen zijn; het rijden onder invloed van alcohol of drugs en het opzettelijk toebrengen van schade. Ook is de schade aan jouw eigen auto bij een aanrijding door jou veroorzaakt bij een WA autoverzekering nooit gedekt.

Wat is wel of niet verzekerd bij WA beperkt casco en Allrisk

Bij een WA beperkt casco autoverzekering wordt ook schade veroorzaakt door brand, diefstal, storm, hagel, ruitschade en schade opgelopen bij een aanrijding met dieren vergoed. Daarnaast wordt alle schade gedekt die ook wordt gedekt bij de WA verzekering. Wanneer je kiest voor een Allrisk autoverzekering zijn alle hiervoor genoemde schades gedekt én wordt bij een aanrijding die je zelf veroorzaakt ook de schade aan jouw auto vergoed. De premie die je betaalt voor een WA verzekering is dan ook een stuk lager dan de premie die je gaat betalen voor een WA beperkt casco autoverzekering. Voor een Allrisk verzekering betaal je de hoogste premie. Een WA verzekering sluit je in de regel af voor een auto die ouder is dan 8 jaar én als je, wanneer je auto total loss is, een andere auto zo kunt betalen.

Een goede autoverzekering afsluiten met een lage premie

Buiten de 3 verzekeringssoorten zijn er nog een aantal factoren waarmee rekening wordt gehouden bij het bepalen van de premie. Een autoverzekering afsluiten kan makkelijk en eenvoudig op overstappen.nl. Hier vergelijk je direct de aangeboden autoverzekeringen met elkaar zodat je in één oogopslag ziet wat de goedkoopste én de beste autoverzekering voor jou is.

Geef een reactie