Er gaat niets boven een zomerbarbecue!

Veel Nederlanders genieten momenteel van hun welverdiende vakantie. Door omstandigheden – die we inmiddels allemaal wel kennen – vieren we onze vakanties grotendeels in eigen land. Dat is een erg zure appel voor iedereen die hun vakantie graag op een Zuid-Europees strand, in een Aziatische jungle of in een hippe Scandinavische stad doorbrengt. Begrijpelijk, zeker. Maar deze zomer kunnen we wel extra ons best doen om te genieten van de fijne momentjes thuis. Momentjes met familie en vrienden. En wat is een betere manier om van je vrienden en familie te genieten dan met een lekkere barbecue?

 

Lange, warme BBQ avonden

Want barbecueën doen we graag in Nederland. Zodra het zonnetje ook maar een béétje van zich laat zien wordt de grill uit de schuur getrokken. Je nodigt een groep vrienden uit, doet wat boodschappen (of bestelt even een A-Z BBQ pakket) en het feestje kan beginnen. Vroeg beginnen, laat eindigen; dat is eigenlijk het allerbeste recept voor een barbecue. Op lange, warme zomeravonden rond de barbecue met een lekker drankje is toch ook echt vakantiegevoel? Het is helemaal niet nodig om eerst uren te reizen voor een topvakantie!

Zomerse BBQ recepten

Je kunt een zomerse twist aan je barbecue geven door gerechten van je favoriete vakantiebestemming klaar te maken. Zo smaakt het ook nog eens als vakantie! Met een lekkere Spaanse pinchito of een Portugese bacalhau waan je je helemaal op het Zuid Europese terras. Je komt in ieder geval zo dicht mogelijk in de buurt! Zoek vooraf een aantal BBQ recepten op die je voor je gasten klaar wil (en kunt) maken zonder al te veel gedoe. Je wil natuurlijk voldoende tijd over hebben om mee te delen in de gezelligheid.

Zomerdranken

Bij zomerse recepten horen zomerse dranken. Sangria, mojito, of die lekkere wijn die je altijd op het terras drinkt. Dit is vaak wat eenvoudiger na te maken dan de recepten. Met gepaste drankjes word je zomerbarbecue al een heel stuk beter!

Geef een reactie