Een tegelvloer van Wolterink BV in je woonkamer

Een tegelvloer van Wolterink BV in je woonkamer

Tegels zijn een praktische vorm van vloerbedekking voor je woonkamer. Ze zijn in veel kleuren en maten verkrijgbaar, ze zijn heel geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming en ze zijn hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Ideaal, toch? Als je toe bent aan een nieuwe vloer in je woonkamer, zijn tegels dus zeker het overwegen waard. Wel moet je met een aantal zaken rekening houden. Wat komt er zoal kijken bij een tegelvloer?

Soorten tegels

Vloertegels zijn er in twee soorten: keramische tegels en tegels van natuursteen. Zoals de naam al zegt, zijn tegels van natuursteen een natuurproduct. Keramische tegels daarentegen komen uit de fabriek. Het voordeel daarvan is dat ze in allerlei kleuren, stijlen en maten gemaakt kunnen worden. Je kunt tegels kiezen die precies passen bij jouw smaak en bij hoe je je interieur voor je ziet. Door met de maat van de tegels te spelen, kun je bepaalde effecten bereiken. Wil je bijvoorbeeld je kleine woonkamer groter laten lijken, dan kies je voor grote tegels.

Praktische voordelen van tegels

Keramische vloertegels hebben niet veel onderhoud nodig. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken doordat vuil er niet in trekt. Ook zijn ze slijtvast. Hierdoor blijft de vloer lang mooi. Wat ook heel fijn is van een tegelvloer, is dat het materiaal warmte goed geleidt. Daardoor zijn ze ideaal in combinatie met vloerverwarming. Sommige mensen vinden tegels wat koud aanvoelen. Met vloerverwarming onder de tegels is dat opgelost! In de zomer is het juist fijn als de vloer wat koeler aanvoelt.

Vloertegels voor de woonkamer kopen

Overweeg je een tegelvloer voor je woonkamer? Ga dan eens naar een specialist in woonkamer tegels. Daar kun je de mogelijkheden bekijken en je laten adviseren over wat het beste past bij jou en jouw woonkamer. Zo vind je gemakkelijk de mooiste tegelvloer voor jouw woonkamer.

Geef een reactie