Hulp bij het kiezen van juiste buitenzonwering

In het zonnetje zitten is heerlijk, vooral nu we door het coronavirus allemaal wat vaker thuis zitten dan normaal. De zon is een goede vriend van ons allemaal. Maar net als bij je andere vrienden of vriendinnen kan ook de zon wel eens vervelend zijn. Bijvoorbeeld omdat je niks kunt zien op je laptop of tv, of omdat je er simpelweg even geen zin in hebt. In dat geval komt buitenzonwering erg goed van pas.

Met buitenzonwering sluit je het felle zonlicht even buiten op het moment dat het je niet goed uitkomt. Maar welke zonwering is het best geschikt voor jouw situatie? In dit artikel bespreken we de meest voorkomende zonweringen, zodat jij kunt bepalen welke het best bij je past.

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn een goede optie als je de zonwering wil gebruiken om lekker buiten in de schaduw te kunnen zitten. Deze schermen zijn doorgaans op maat te bestellen, waardoor je jouw relax-hoekje kunt voorzien van schaduw zonder telkens met een parasol te hoeven sjouwen. Knikarmschermen zijn makkelijk bedienbaar (vaak elektrisch) en zijn in allerlei designs te bestellen. Naast het feit buitenschaduw dat ze voorzien in buitenschaduw, houden ze ook zonnestralen tegen die naar binnen schijnen.

Markiezen

Markiezen zijn stijlvolle schaduwmakers die je huis echt iets extra’s geven. Ze zijn wat minder geschikt voor buitenschaduw, omdat het bereik van markiezen minder is dan van knikarmschermen. Desalniettemin zijn markiezen een uitstekende keuze voor het weren van de zon binnenshuis. Markiezen passen het best bij huizen in klassieke stijl. Ze zijn vaak wat kleurrijker dan andere schermen en vallen met een boog over de ramen heen.

Rolluiken en screens

De meeste praktische oplossing om de zon buiten te houden zijn rolluiken en/of screens. Deze multifunctionele raamverduistering houdt in de zomer de warmte buiten (en dus de koelte binnen) en ook in de winter dienen ze uitstekend als isolatie. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat rolluiken de ruimte vrijwel volledig verduisteren. Screens houden enkel de felle zonlicht tegen, waardoor het nog steeds mogelijk is naar buiten te kijken. Vaak worden rolluiken daarom gebruikt op slaapkamers, waar screens vaker als woonkamer- of keuken verduistering gebruikt wordt.

Welke buitenzonwering het best in jouw huis past, kan alleen jij bepalen. Wel kun je de hulp van experts inschakelen. Zij kunnen je adviseren over de verstandigste optie in jouw situatie. Bij aanbieders als Woonspecialist wordt je zonwering ook nog eens op maat voor je gemaakt. Zo past de stijl en het formaat altijd precies bij jouw specifieke wensen!

Geef een reactie