Gezond ontbijten met overnight oats!

Ben jij moe en futloos in de ochtend? Dan is het tijd om goed te ontbijten om de dag door te komen. Overnight oats zijn makkelijk te maken en een erg gezond en vullend ontbijt. Zo start je de dag goed!

Wat zijn overnight oats?

Je hebt vast wel eens havermout gehad. Een lekker warm papje met wat kaneel en suiker. Overnight oats is vergelijkbaar hiermee, maar het is koud. In plaats van het koken, laat je het ‘s nachts in de koelkast staan. Je kunt helemaal maken naar je eigen voorkeur dus dat is ideaal! Wat je sowieso nodig hebt is havermout en een wat melk of sojamelk. Je kunt zelf kiezen wat voor melk je wilt gebruiken. Je kunt zelfs amandelmelk gebruiken voor extra weinig calorieën.

Hoe bereid je overnight oats?

Het bereiden van overnight oats is erg simpel. Zorg eerst dat je fijne havervlokken, een vocht element(water, melk, sojamelk) hebt en wat smaakmakers. Je kunt bijvoorbeeld wat honing en kaneel toevoegen en natuurlijk ook fruit. Een lekkere toevoeging is ook pindakaas of amandelpasta. Welk vocht element je kiest maakt niet uit en is meer gebaseerd op je eigen voorkeur. Houdt jij van een romige havermout? Dan kun je beter kiezen voor halfvolle of volle melk. Als je weinig calorieën wilt in jouw ontbijt kun je kiezen voor amandelmelk. Het wordt wel minder romiger, maar het blijft lekker!

Voor het bereiden van de overnight oats heb je een weckpot of een kom die je kunt afdekken nodig. Je kunt ook gebruik maken van een pot die je nog over hebt met een deksel. Zo lang je het kunt afdekken, maakt het niet uit wat voor container je gebruikt. Je doet heel simpel wat fijne havervlokken in de weckpot en voeg een vocht element toe. Zorg ervoor dat je de havervlokken volledig bedekt in vocht en ook ruim 3 vingers breed boven de havervlokken uitkomt. Dan kun je vervolgens wat smaakmakers toevoegen en wat fruit. Deksel dicht doen en in de koelkast voor de nacht en in de ochtend heb je een overheerlijk ontbijtje!

Overnight oats recept

Wil jij het nu ook graag proberen? Dat kan! Hier hebben we een lekker overnight oats recept neergezet voor je. Wat heb je nodig?

  • Weckpot of een kom met een deksel
  • Fijne havervlokken
  • Amandelmelk
  • Honing
  • Kaneel
  • Amandelpasta
  • Banaan
  • Blauwe bessen

 

In dit recept gebruik je fijne havervlokken en amandelmelk. Hoeveel je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je weckpot of container. Zorg in ieder geval ervoor dat de havervlokken goed bedekt zijn. Voeg een scheutje kaneel toe en een theelepel honing. Je kunt ervoor kiezen om alles in de pot te doen of de toppings in de ochtend erop te leggen. Als je ze ter plekke er bijvoegt, zal het wat verser en smakelijker zijn. Doe 1 eetlepel amandelpasta bij het mengsel en een kleine banaan. Voeg wat blauwe bessen toe en je hebt een overheerlijke overnight oatmeal!

Geef een reactie