Het huis isoleren, vergeet de tochtstrip niet

Het huis isoleren, vergeet de tochtstrip niet

Om je energieverbruik in huis zo laag mogelijk te houden is een goede isolatie erg belangrijk.
Waar velen de aandacht op de isolatie van muren en ramen hebben word een tochtstrip vaak vergeten. Dit terwijl het aanbrengen van een goede tochtstrip voor een besparing van maar liefst 40% kan zorgen!

Ook het soort tochtstrip is iets waar vaak makkelijk over gedacht word terwijl dit juist erg belangrijk is. Zo is er een groot verschil tussen een V model tochtstrip en een plat model, daarover hieronder meer.

Het verschil tussen een V en plat model tochtstrip

Het grote verschil tussen een V model tochtstrip en een plat model zit hem in de montage.
Een V model monteer je “in de groef” van de sponning terwijl een plat model “op de groef” word gemonteerd.  Een plat model heb je zowel met als zonder bolling, dit is echter een kwestie van smaak want beide worden “op de groef” gemonteerd.

Op de website van deurbeslaggigant.nl vind je een mooie uitleg tussen de verschillende modellen tochtstrips. Daarnaast kan je hier kiezen uit een groot aantal verschillende maten en kleuren strips zodat deze niet alleen goed isoleert maar ook nog eens de gewenste kleur en vorm heeft en zo min mogelijk opvalt.

Rubber of brons?

Hoewel de meeste tochtstrips van rubber zijn is er ook nog een materiaal welke uitermate geschikt is, namelijk brons. In tegenstelling tot een rubberen tochtstrip is een bronzen tochtstrip niet buigzaam.

Het grote voordeel van een tochtstrip van brons is dat deze onverslijtbaar is en, in tegenstelling tot een rubberen tochtstrip, niet gaat schimmelen.

Ook de montage van een bronzen tochtstrip is anders gezien deze niet kan worden vastgeplakt maar vastgenageld dient te worden. Handig is om deze nagels bij dezelfde aanbieder te bestellen zodat deze qua kleur goed passen bij de strip zelf.

Hoeveel tochtrip heb je nodig?

Om de hoeveelheid tochtstrip te berekenen is het enige wat je hoeft te doen de omtrek van je deur of raam opmeten. De omtrek is gelijk de lengte van de tochtstrip, eenvoudiger kan bijna niet!

Waar wacht je nog op? Begin met energie besparen met een tochtstrip!

Geef een reactie