Wasbare luiers kopen: kies voor het milieu en de gezondheid van jouw baby

Ben jij van plan om wasbare luiers kopen of ben jij benieuwd wat de voordelen van wasbare luiers kopen zijn? Neem dan de tijd om dit artikel verder te lezen. Het is erg belangrijk dat je jouw baby voorziet van kwalitatieve luiers. Veel baby’s hebben namelijk een extreem gevoelige huid die al irriteert bij de kleinste dingen. Wegwerp luiers kunnen deze irritatie nog meer verergeren doordat er vaak parfum, latex en andere stoffen in zitten. Het kopen van wasbare luiers biedt meer garantie op een niet geïrriteerde huid, doordat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Een luier die past bij jouw levensstijl

Een wasbare luier is ontworpen om herbruikbaar te zijn. Dit betekent dat je na gebruik de luier kunt uitwassen zodat hij weer zo goed als nieuw is. Het gebruik van wasbare luiers bespaart dus op de lange termijn een hoop geld, omdat je niet iedere week weer nieuwe wegwerp luiers hoeft te kopen. Veel ouders geven aan dat de wasbare luiers hen een veiliger gevoel bracht. Het materiaal is namelijk natuurlijk, je hoeft niet meer dagelijks meer dan acht luiers weg te gooien, wat bijdraagt aan het verminderen van de afvalhoop. Wasbare luiers kopen is een eenmalige investering die je al binnen no time zult terugverdienen.

De voordelen van wasbare luiers kopen

De wasbare luiers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder katoen, badstof, flanel of bamboe viscose. Door materialen te kiezen, zoals bamboe viscose, zijn de luiers net zo absorbeerbaar als wegwerp luiers. Hoewel de wasbare luiers kopen op het eerste ogenblik een grote investering lijkt, zijn ze op de lange termijn een stuk goedkoper. Het duurt namelijk gemakkelijk twee jaar, of langer, om jouw baby te leren om geen luiers meer te dragen. Wanneer het tijd is om zindelijkheidstraining te starten, kan het kopen van wasbare luiers ook een voordeel opleveren. Doordat katoenen wasbare luiers minder vocht absorberen, zal jouw baby eerder doorhebben dat de luier nat is, wat kan werken als een stimulatie om onderbroeken te gebruiken.

Wissel wasbare luiers met wegwerpluiers af

Ondanks alle grote voordelen die het kopen van wasbare luiers geeft, is het belangrijk om ook te kijken naar de nadelen. Het enige nadeel wat de meeste ouders ondervinden aan wasbare luiers is dat ze minder praktisch zijn wanneer jij op pad bent met jouw baby. Wanneer jij een dagje weg bent en tussendoor de luier van jouw baby moet verschonen, kan je normaal de vieze luier direct weggooien in een prullenbakken. Aangezien wasbare luiers gemaakt zijn om te hergebruiken, moet je deze niet zomaar weggooien. Dit houdt in dat je op zo’n moment de vieze luier zult moeten bewaren om hem later thuis schoon te maken. De oplossing op dit probleem is echter simpel. Het is aan te raden om van dag tot dag gebruik te maken van wasbare luiers en om tijdens een uitstapje een wegwerp luier aan te doen. Je draagt zo alsnog bij aan het verminderen van het afval door wasbare luiers te kopen, zonder dat je ongemak zult ervaren.

Het aanschaffen van wasbare luiers

Bij Billenboetiek kan je terecht wanneer jij een wasbare luier wenst te kopen. De wasbare luiers zijn voorzien van leuke, fleurige prints, die het dragen van luiers voor jouw baby direct een stuk leuker maakt. Ook is hier meer uitgebreide informatie te vinden over hoe je jouw gekochte wasbare luiers het beste kunt onderhouden.

Geef een reactie