Hoe maak ik mijn tegelvloer schoon? + 4-handige tips

Kalkvlekken op uw zwarte badkamertegels of bijna uitglijden omdat uw vloertegels glad zijnHierdoor kan het zweet wel bij u uitbreken en dan kunt u weer de douche in. Tegelcentrum Siddeburen geeft u 4 tips om uw tegelvloer te laten stralen en hun levensduur ook nog eens te verlengen. Lees snel verder voor tips over tegelvloeren schoonmaken. 

Hoe vaak moet ik mijn tegelvloer schoonmaken? 

U moet uw badkamertegels minimaal 1 keer per jaar intensief reinigen. Maar hoe vaker, hoe beter. Omdat het aanbevolen schoonmaakmiddel schoonmaakazijn niet extreem krachtig is, kun je jouw vloer hier zo vaak mee schoonmaken als je wilt. Als de tegels nog redelijk schoon zijn, is het makkelijk er even snel een doekje overheen te halen met wat schoonmaakazijn. Zo beschadigen de tegels niet en zien de tegels er altijd uit alsof Tegelcentrum Siddeburen de vloertegels gisteren heeft geplaatst. Zijn de tegels redelijk vies, dan kan het veel tijd kosten om de tegels schoon te maken. Mochten uw tegels al vies zijn en heeft u geen zin om lang bezig te zijn met schoonmaken, koop dan een speciale ontvetter gemaakt voor het soort tegel in uw badkamer.  

Het belang van schone vloertegels 

Om vloertegels mooi te houden is het van belang om de tegels schoon te maken en te onderhouden. Wanneer er veel vet op uw tegels verzameld dan kan dit tegelschade aanrichten. Door de tegels schoon te houden verlengt dit de tegel zijn levensduur. Daarnaast kan kalk naar mate van tijd erg hardnekkig worden en daardoor onmogelijk te verwijderen zijn. Door kalk vaak te verwijderen is de kans op hardnekkig kalk klein. 

4 tips voor het schoonmaken van vieze vloertegels 

Tip 1: Gebruik geen allesreiniger 

Mocht u gebruik maken van allesreiniger, dan heeft Tegels Groningen een gouden tip voor u, namelijk: doe het nietAllesreiniger doet, samen met andere vet verwijderaars, namelijk het omgekeerde van wat u wilt. Eerst wordt het vet weggehaald door de reiniger, maar later komhet vet net zo hard weer terug. De vetsluiers die deze allesreinigers creëren zijn gevaarlijk voor u, slecht voor de tegels en trekken vuil aan. 

Tip 2: Gebruik natuurlijke middelen voor een schone vloer 

 Gebruik met voorkeur schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is natuurlijk afbreekbaar en daarnaast ook de beste keuze voor uw tegels. Schoonmaakazijn maakt geen vetsluiters waardoor de badkamervloer langer schoon blijft en de tegels minder snel glad worden.  

Tip 3Ontkalken doe je op een ontvette ondergrond 

Kalk kunt u verwijderen met een ontkalker. Verwijder eerst het vet van de tegels en ga vervolgens ontkalkenBreng de ontkalker aan op de ontvette ondergrond en spoel de tegels daarna af met koud water.  

Tip 4: Gebruik een natuurlijke ontkalker voor uw tegelvloer 

Een natuurlijke ontkalker kunt u zelf maken. Door schoonmaakazijn te verdunnen met water (1:4) en vervolgens hier een scheutje citroensap bij te doen en een snufje zout. Breng dit aan op de tegels als een normale ontkalker, afspoelen en klaar. Zo kunt u zelf met huishoudelijke middelen een ontkalker maken die goedkoop is en beter voor de natuur.

Geef een reactie