Hoe lever je netjes schoolverslagen in?

Ondanks dat steeds meer scholen overstappen naar het digitaal inleveren, is het zeker niet ongebruikelijk dat je ook een hardcopy versie inlevert. Voor veel docenten is het lezen van papier namelijk makkelijker dan vanaf een beeldscherm. Zo dient de digitale versie om een plagiaatcontrole mee uit te voeren, terwijl de hardcopy variant is om te beoordelen. Aangezien de hardcopy variant wordt beoordeeld, is het van groot belang dat de eerste indruk van de docent goed is. Wij geven je een paar tips om deze indruk zo goed mogelijk te maken.

1. Kies voor een nette binding

Een nette binding ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook nog eens voor dat het verslag een stuk makkelijker te lezen is. Daar waar de oude school mapjes het lezen niet echt gemakkelijker maakten, is dat tegenwoordig wel anders. Zo kun je er nu voor kiezen om je verslag wire o in te binden. Deze ringband zorgt ervoor dat je na het lezen van de bladzijde deze soepel kunt omslaan, zonder dat je hiervoor hoeft te vouwen in het papier. De leeservaring wordt op deze manier een stuk prettiger, en bovendien blijft het verslag ook langer mooi, omdat er niet gevouwen hoeft te worden in het papier.

2. Gebruik kleur en kwalitatief papier

Zeker als je er voor kiest om je verslag ergens anders te laten printen is het verstandig dat je er op let dat het papier van goede kwaliteit is. Ook het papier draagt namelijk bij aan de uitstraling van het verslag. Daarnaast is het ook fijner lezen van kwalitatief wit papier. Wat ook erg belangrijk is bij de keuze van het papier is hoe je het laat bedrukken. Dubbelzijdig gedrukt leest, zeker in combinatie met een wire o binding, veel prettiger dan enkelzijdig. Bovendien is het nog eens beter voor het milieu ook om te kiezen voor een dubbelzijdige print.

3.  Zorg voor een mooie omslag

De omslag is de allereerste indruk van jouw project. Het is dan ook belangrijk dat deze eerste indruk gelijk goed is. Kies daarom ook voor een mooie omslag. Denk hierbij aan mooie vormgeving, maar ook het materiaal. Veel drukkers bieden de mogelijkheid om je voorblad op een dikkere papiersoort te drukken. Daarnaast kun je er vervolgens ook nog voor kiezen om een extra transparant toe te voegen, zodat het voorblad mooi en onbeschadigd blijft.

Geef een reactie