Je huis vrijhouden van bacteriën en virussen: 3 tips

Het gaat de laatste tijd steeds vaker over virussen en bacteriën. Zeker met het corona virus zijn we ons al te goed gaan beseffen hoe snel virussen zich kunnen verspreiden. Hoe zorg je er nu voor dat jouw huis vrij blijft van al deze ongewenste virussen zonder dat je jezelf gelijk moet afsluiten van de buitenwereld? Wij geven je een aantal slimme tips.

1. Zorg voor voldoende desinfectie mogelijkheden

Desinfecteren is de manier om te zorgen dat je handen schoon zijn, zonder dat je hiervoor water voor nodig hebt. Je kunt dus prima een fles desinfecterende handgel bij de voordeur neerzetten, zodat je meteen bij binnenkomst je handen kunt desinfecteren. Dit geldt uiteraard voor iedereen die bij jou binnenkomt. Heb je geen desinfectiemiddel? Verwijs dan iedereen direct door naar de wasbak om bij binnenkomst de handen grondig te wassen.

2. Blijf voldoende ventileren

Het is misschien verleidelijk om de ramen dicht te houden, omdat er dan ook niks in huis kan komen. Toch is dat geen slimme keuze. In slecht geventileerde ruimtes krijgen schimmels een kans, die na verloop van tijd ook voor gezondheidsklachten zorgen. Zorg er daarom voor dat er voldoende schone lucht in huis komt. Door kort maar hevig te ventileren, krijg je voldoende frisse lucht binnen, zonder de hele dag de ramen open te hebben. Niet echt de mogelijkheid om te ventileren? Dan kan je ook nog overwegen om een zuurstofconcentrator aan te schaffen waarmee je eenvoudig de luchtkwaliteit verhoogt in huis.

3. Let op wie je binnenlaat

Als jij goed let op jouw persoonlijke hygiëne in huis, is het zonde als je mensen binnenlaat die dat niet zijn. Let er daarom goed op wie je binnenlaat in huis. Vraag van tevoren of ze klachten ervaren. Laat ze bij binnenkomst gelijk de handen ontsmetten en probeer ook binnenshuis zoveel mogelijk afstand van elkaar te houden. Tot slot is het belangrijk om altijd in je elleboog te blijven niezen en hoesten. Zo voorkom je verspreiding via deeltjes en met je handen.

Geef een reactie