Mondkapjesplicht in Nederland

Mondkapjesplicht in Nederland

Langzaam maar zeker zien we dat de overheid de belangen van mondkapjes eindelijk onder ogen ziet. Vanaf oktober 2020 is het sterk aangeraden vanuit de overheid om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Daarnaast is de verwachting dat het dragen van mondkapjes vanaf november 2020 verplicht gaat worden in de publieke ruimtes. Maar waarom is er een mondkapjesplicht? En zit er nog verschil in mondkapjes? Daar gaan we het allemaal over hebben in deze blog.

Waarom mondkapjes?

Mondkapjes worden gedragen zodat het coronavirus zich minder snel kan verspreiden. Bij de niet medische mondkapjes geldt het eigenlijk dat het mondkapje er voor zorgt dat de drager van het mondkapje in ieder geval de ziekte niet kan verspreiden. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de drager onbewust besmet is geraakt, en er op deze manier voor zorgt dat hij of zei geen anderen aansteekt. Een mondkapje kan de drager ook beschermen tegen het virus.

Verschil in mondkapjes

Er zit wel degelijk verschil in mondkapjes. Het grote verschil zit hem in de functie. De mondkapjes vallen onder medische en niet medische mondkapjes. Medische mondkapjes zoals het veelgenoemde FFP2-masker, hebben als primaire functie de drager te beschermen. De andere mondkapjes, beschikbaar voor de bevolking, bieden vooral bescherming aan de mensen in de nabije omgeving van de drager. De medische mondkapjes moeten voldoen aan Europese richtlijnen, maar voor de niet medische mondkapjes is er geen controle.

Daarnaast zijn er onder de niet medische mondkapjes nog 2 extra categorieën. De wegwerp mondkapjes en de wasbare mondkapjes. De wegwerp mondkapjes mogen maar 1x gedragen worden, en de wasbare mondkapjes vaker. Het wordt wel aangeraden om na het eenmalig dragen van het wasbare mondkapje, deze te wassen met wasmiddel zonder wasverzachter op 60 graden Celsius. De wasbare mondkapjes zijn natuurlijk veel milieu- en gebruiksvriendelijker omdat deze keer op keer gedragen kunnen worden. Daarom zijn wasbare mondkapjes het populairst.

Mondkapjes voor het bedrijf

Bedrukte mondkapjes zijn in deze periode erg gewild, het is dan ook zeer verstandig om er meerdere in huis te hebben en ervoor te zorgen dat u er altijd één bij bijdehand heeft. Voor een groot assortiment aan verschillende soorten mondkapjes kunt u terecht bij De Pennenboer verschillende mondkapjes in ons assortiment kunt u laten bedrukken met een logo, afbeelding of tekst naar keuze. De bedrukte mondkapjes worden tegenwoordig overal gedragen en zullen bij velen zeer welkom zijn. U maakt uw (potentiële) klanten, werknemers of zakenrelaties ontzettend blij met bedrukte mondkapjes en wanneer deze worden gedragen wordt er door hen reclame gemaakt voor uw bedrijf.

Geef een reactie