Hoe zorg je voor een gezellige sfeer in je woonkamer?

De woonkamer is de plek waar jij waarschijnlijk de meeste vrije tijd doorbrengt. Lekker op de bank met een kop koffie kijken naar de tv. Je wilt dan ook dat deze ruimte zo gezellig mogelijk is, zodat je hier echt even lekker kunt ontspannen. Hoe zorg je er nu voor dat de woonkamer echt gezelligheid uitstraalt? Wij geven je 3 tips.

Hoeveelheid licht

De hoeveelheid licht en de kleur van de verlichting zijn een belangrijke factor die de sfeer in een ruimte bepalen. Wil jij zorgen voor gezelligheid? Dan is warm witte of zeer warm witte verlichting was jij zoekt. Deze kleuren zijn gemaakt voor ruimtes waar sfeer belangrijk is. Je herkent deze verlichting aan de kleurtemperatuur van maximaal 3000K. Ga je toch hierboven? Dan wordt het licht steeds witter en helderder van kleur. Twijfel je over het kiezen van de juiste kleur? Kies dan voor dimbare of slimme LED Verlichting. Hiermee kun je zelf de kleur van je verlichting aanpassen in een handomdraai. Zo heb je altijd precies de kleur licht die jij wilt!

Gebruik van kleuren

Het gebruik van kleuren in de rest van je kamer is ook erg belangrijk voor de gehele sfeer van de ruimte. Maak jij veel gebruik van natuurlijke kleuren en hout? Dan krijg je een hele warme sfeer. Kies jij meer voor witte kleuren? Dan krijg je een ruimtelijke sfeer. Niet zo gek dat een kroeg altijd gezellig aanvoelt en een ziekenhuis niet. Dit heeft onder andere te maken met het gebruik van kleuren. Donkere kleuren voelen vaak warmer en gezelliger aan dan ruimtelijke witte kleuren.

Verschillende materialen

Zoals de kleuren invloed hebben op de gezelligheid van een ruimte, hebben materialen dat ook. Natuurstenen op de grond zorgen voor een moderne sfeer, terwijl een eikenhouten vloer of een vloerkleed juist weer gezelligheid uitstraalt. Behalve de materialen zijn ook de vormen van invloed op de sfeer. Abstracte vormen en voorwerpen passen in een modern interieur, terwijl minder uitgesproken vormen overal in passen. Het is dus bij het inrichten van je woonkamer nodig om na te denken over de sfeer die je wilt dat het uitstraalt. Anders is de kans groot dat je al te laat bent om je interieur hier op aan te passen.

Geef een reactie