Klussen in huis? Maak je gereedschap compleet met deze tips

In de zomermaanden wordt er volop in en rondom het huis geklust. De tuin even een opknapbeurt geven, de gevel reinigen of een nieuwe tuintafel maken. Niks is zo lekker om in je eigen tuin aan de slag te gaan met klussen. Echter is niets zo vervelend als gereedschap dat niet compleet is. Wij geven je een aantal gereedschappen die niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist.

1. Boren

Iedereen heeft wel een boor in huis. Toch kom je met een simpele boormachine lang niet door alle materialen heen. Ieder materiaal heeft namelijk weer andere punten waar je met het kiezen van gereedschap op moet letten. Een houtboortje moet weer aan hele andere dingen voldoen dan een metaalboor. Zorg daarom dat je voor ieder soort materiaal een boor in huis hebt. Let er ook op dat de boren die je koopt bruikbaar zijn met jouw machine. Zo hebben SDS boren een ander type aansluiting dan een normale betonboor.

2. Waterpas

Een waterpas is bij bijna alle klussen onmisbaar. Of je nu een nieuwe tafel van steigerhout gaat maken, of een nieuwe bestrating gaat neerleggen. Een waterpas heb je nodig om te bepalen of dingen recht zijn. Voor veel klussen is dit een van de belangrijkste dingen. Zo wil je er bij een nieuwe bestrating juist voor zorgen dat er een afwatering is naar het einde van de tuin, terwijl je bij een tafel juist wilt dat alles rechtop blijft staan en niet van tafel rolt.

3. Een gereedschapskist

Je gereedschap moet je goed bewaren. Niets is zo irritant als je gereedschap kwijt zijn op het moment dat je aan een klus wilt beginnen. Een goede gereedschapskist is daarom ook onmisbaar voor iedere klusser. Ga voor een grote kist met verschillende vakken, zodat je per klus je materiaal kunt scheiden. Let wel op dat je na gebruik alles weer netjes teruglegt, anders ben je na de klussen je gereedschap alsnog kwijt.

4. Veiligheid

Tot slot is het belangrijk dat iedere klusser denk om zijn eigen veiligheid. Uiteraard hoef je niet overal een lasbril en schoenen met stalen neuzen voor te hebben. Toch is het wel verstandig om een aantal basis beschermingsmiddelen aan te schaffen, zoals handschoenen, een mondkapje en een veiligheidsbril. Hiermee kun je voor het grootste deel van de klussen veilig mee aan de gang.

Geef een reactie