Lege accu: opladen of vervangen?

Iedereen loopt wel eens tegen het probleem van een lege accu aan. Hartstikke vervelend natuurlijk, omdat je er vaak pas achter komt op het moment dat het al te laat is. Hoe krijg je je accu aan de praat? Of hoe weet je wat voor vervangende accu je moet kopen? Wij vertellen het je.

1. Opladen van de accu

Als je auto accu leeg is, kun je deze met een acculader opladen. Echter duurt dit in de meeste gevallen wel een aantal uur voordat deze helemaal vol is. Als je de auto direct nodig hebt, kun je vragen of iemand je met startkabels kan helpen om de auto te starten. De accu van een auto laadt ook op tijdens het rijden. Zorg er dan wel voor dat je een lang stuk rijdt, zodat de accu de tijd heeft om op te laden. Is jouw accu volledig opgeladen, maar loopt deze ook weer snel leeg? Dan wordt het waarschijnlijk tijd om een nieuwe accu te kopen, omdat dit probleem voortaan te voorkomen.

2. Wat voor accu heb je nodig?

Niet alle accu’s zijn hetzelfde. Het is dan ook niet zo gek dat er voor ieder voertuig wel een apart soort accu op de markt verkrijgbaar is. Om miskopen te voorkomen is het belangrijk om te bepalen wat voor soort accu je nodig hebt. Een accu in een boot moet aan andere dingen voldoen dan een camper accu. Bepaal dus eerst wat voor soort accu je nodig hebt. Vervolgens zijn er ook nog verschillende accu’s. Denk hierbij aan een AGM accu of een gel accu. Wil je precies dezelfde accu als nu? Dan kun je de accu erbij pakken en het serienummer in Google intypen. Zo kom je vanzelf bij precies dezelfde accu terecht.

3. Vervangen van de accu

Het vervangen van de accu is vaak redelijk goed te doen. Het is een kwestie van de oude accu loskoppelen en daarna de nieuwe accu precies hetzelfde aansluiten. Toch is het vervangen van een accu niet in ieder voertuig even eenvoudig. Mocht jij het niet aandurven om de accu te vervangen, kun je altijd nog op zoek naar een specialist die weet waar hij mee bezig is.

Geef een reactie