hond

Hond nemen? Let hier op als je kleine kinderen hebt

De meeste mensen dromen van een compleet gezin. Het ideale gezin bestaat voor veel mensen uit twee ouders en één of meerdere kinderen. Voor sommige mensen hoort een hond ook bij het ideale gezin. Het is bewezen dat een hond een goede invloed heeft op mensen en het is een leuk maar bovendien ook een trouw huisdier. Als je kleine kinderen hebt, zijn er enkel wel een aantal aandachtspuntjes om op te letten als je een hond wilt nemen. In dit artikel worden deze punten benoemd zodat jij hier rekening mee kunt houden.

Niet omhelzen

Allereerst is het noodzakelijk om een hond wat net in een nieuw huis terecht is gekomen goed te benaderen. Kleine kinderen zullen dit niet begrijpen, zij zullen het dier mogelijk direct omhelzen waardoor de hond zich gevangen zal voelen. Op het moment dat dit het geval is kan het zijn dat de hond uit angst van zich af bijt, blaft of slaat. Hierdoor zal het kind wellicht bang worden voor de hond en dit is niet de bedoeling. Leer een klein kind dus enkel om de hond te aaien. Ook is het belang dat het kind leert om de hond niet te omhelzen.

Niet rennen

Naast dat het van belang is om de hond niet te omhelzen, is het ook belangrijk om niet op de hond af te rennen of juist weg te rennen. Als je dit doet zal de hond schrikken en mogelijk van zich af bijten. Daarentegen is het ook niet handig om weg te rennen voor het dier en zeker niet als het om een klein kind gaat. Op het moment dat je wegrent voor een hond zal de hond mogelijk achter je aanrennen. Dit komt omdat het dier dan denkt dat je wilt spelen, het kan zo zijn dat de hond een klein kind uit speelsheid vervolgens omver springt. Hierdoor zal het kind bang worden.

Geef een reactie