Waarom moet ik een stoomreiniger aanschaffen?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een stoomreiniger. Dit apparaat verwijdert vuil door middel van het op hoge druk uitstoten van stoom. Je vult het waterreservoir dat erin zit simpelweg met water en het apparaat verhit dit vervolgens naar een zeer hoge temperatuur. Van een stoomreiniger wordt vaak gezegd dat het tegenwoordig een must-have is voor ieder huishouden. Daar zijn wij het zeker mee eens. Daarom lees je hier alles over waarom je een stoomreiniger moet aanschaffen.

Effectief, milieuvriendelijk en hygiënisch

Een stoomreiniger is effectiever, milieuvriendelijker en hygiënischer dan traditionele schoonmaakmiddelen. De grotere effectiviteit komt doordat je het vuil ermee losweekt in plaats van wegspuit. De hete stoom geeft bacteriën, schimmels, vet en wat voor soort vuil dan ook geen kans. Ook verwijdert stoom het vuil veel sneller dan bijvoorbeeld chemicaliën.

Naast effectiever is een stoomreiniger ook vriendelijker voor het milieu, simpelweg omdat je geen chemische middelen meer nodig hebt om vuil te verwijderen. Het is een compleet natuurlijke manier van schoonmaken waar geen schadelijke stoffen bij vrij komen.

Ten slotte is schoonmaken met een stoomreiniger ook hygiënisch. Doordat je geen andere schoonmaakmiddelen nodig hebt, blijven er ook geen resten schoonmaakmiddel achter. Dit maakt je huis hygiënischer, omdat aan deze resten vaak al snel weer vuil zich gaat hechten.

Handig voor moeilijk te bereiken plekjes

Elk huis heeft wel plekjes waar je maar moeilijk bij kunt komen tijdens het schoonmaken. Denk aan bepaalde hoekjes, voegen, randen of kieren. Doordat een stoomreiniger een compact apparaat is dat ook nog eens wordt geleverd met handige opzetstukken, is het een fluitje van een cent om dit soort plekken schoon te maken.

Geschikt voor veel verschillende toepassingen

Een ander voordeel van stoomreinigers is dat je er zo veel verschillende dingen mee kunt schoonmaken. Het onderstaande lijstje is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden:

  • Vloeren
  • Meubels
  • Keukens
  • Sanitair
  • Bedden
  • Gordijnen
  • En nog veel meer

Een stoomreiniger bespaart je geld

Ten slotte is de aanschaf van een stoomreiniger ook nog eens kostenbesparend. Natuurlijk is hij niet gratis (gemiddeld tussen de 50 en 100 euro), maar je hoeft erna nooit meer dure chemicaliën te kopen. Ook gebruik je met een stoomreiniger minder water dan bij een ouderwetse poetsbeurt.

Tip: alles over de beste stoomreinigers lees je op Klesto.nl.

Geef een reactie