Interieur tips voor jouw nieuwe huis

Een nieuw huis betekent een nieuwe inrichting. Hartstikke spannend en uitdagend natuurlijk. Maar waar begin je mee? Ten eerste ga je op zoek naar inspiratie. Het internet is een uitstekende plek om even te kijken. Je kunt gemakkelijk foto’s en websites opslaan waar je bijvoorbeeld prachtige eetkamersets hebt gespot. Maar ga ook eens langs bij de woonboulevard. Wellicht kom je iets tegen waar je nog niet aan gedacht had! Als je genoeg tijd hebt besteed aan rondkijken en sfeer proeven, is het moment aangebroken om je nieuwe interieur in elkaar te zetten.

Multifunctionele meubels

We leven in een tijd dat eettafels, naast het gebruik om de maaltijden te nuttigen, ook nog eens als bureaus voor de thuiskantoren dienen. Onze meubels hebben dus meerdere taken op zich gekregen. Zeker in woningen waar minder ruimte beschikbaar is, zijn multifunctionele meubels hartstikke nodig.

 

Naast een eettafel die ook and bureau dienst doet, kan je ook denken aan een uitklapbare tafel die op ingeklapte momenten ook als wanddecoratie kan dienen. Of bijzettafeltjes die een ingebouwde speaker hebben, om zo het beste geluid tijdens een film te kunnen horen! Slimme meubels zijn steeds vaker te spotten, ze zijn tenslotte heel handig om je beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten.

Duurzaam en natuurlijk

De impact die we hebben op de natuur is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. We willen minder afval creëren en proberen alles een tweede leven te geven. Als je iets tweedehands ergens kan krijgen, scheelt dat ook weer grondstoffen om nieuwe spullen te produceren! Je ziet al veel reclames en campagnes om de duurzaamheid van kleding te promoten, of om zo veel mogelijk in te zamelen en te recyclen. Het is dan ook geen verrassing dat we dit ook met onze meubels van plan zijn.

Hout is een prachtige grondstof die voor bijna alles te gebruiken is. Naast de stevigheid van dit materiaal, ziet het er ook nog eens natuurlijk en sfeervol uit. En als je liever niet de echte houtlook hebt in je huis, is het ook heel gemakkelijk een andere kleur te schilderen.

Jaren 90 komen terug!

Modetrends, maar ook interieurtrends, zitten in een grote cyclus. Na een aantal jaar komen trends altijd weer terug. Tegenwoordig zie je dat de jaren 90 weer helemaal in zijn, zeker als je wel eens in de etalage van kledingwinkels kijkt. Maar natuurlijk blijven trends niet alleen bij mode hangen. Het interieur mag er ook aan geloven! Vooral neon en streetart zijn helemaal hip. Natuurlijk hoeft niet je hele interieur in neon kleuren te komen. Vaak zijn accenten al meer dan genoeg. Een leuke neon lamp aan de muur is functioneel én sfeervol. Maar denk ook aan vette grafische schilderijen aan de muur en mooie urban stenen muren.

Het thuiskantoor

Misschien wel de meest opvallende verandering in interieurs van deze tijd, is het thuiskantoor. Een gigantisch deel van de bevolking is hier natuurlijk recent op overgestapt. En dat vergt een hoop planning, ook in huis! Er is natuurlijk snel een thuiskantoor opgezet, maar dit moet je zorgvuldig aanpakken. Als je werkt waar je slaapt en slaapt waar je werkt, zullen beide dingen helemaal mis gaan.

Omdat je huis vroeger alleen de plek was waar je ontspande, nu ook dient als je kantoor, kan dit verwarrend zijn voor je brein. Een grote interieurtip is dus het duidelijk afbakenen van je werkplek. Probeer een apart bureau voor het werk te regelen, eentje waar je niet aan eet en ook geen videogames aan speelt.

 

Geef een reactie