Je hotel inrichten doe je aan de hand van deze stappen!

Het hebben van een hotel is een prachtig iets. Je geeft mensen de kans om in de regio waar het hotel staat op vakantie te gaan. Het hotel is nodig om de regio bereikbaar te maken, omdat mensen anders geen plek hebben om te overnachten. Om een hotel op de kaart te zetten dient het aan verschillende vereisten te voldoen. Een van deze vereisten is een aantrekkelijke inrichting. In deze blog helpen we je op weg om je hotel zo leuk en aantrekkelijk mogelijk in te richten!

Stijl

Voordat je begint aan de inrichting van je hotel is het belangrijk om de gewenste stijl te bepalen. Deze stijl kan bijvoorbeeld oud-klassiek zijn, maar ook modern. Als je een stijl hebt gekozen voor je hotel kun je ieder stukje interieur hierbij uitzoeken. Het is belangrijk om zo veel mogelijk en indien mogelijk alle stukjes interieur in het hotel binnen deze stijl te laten vallen. Dit gaat dus van kussenslopen tot banken tot badlinnen! Hoe beter het geheel bij elkaar past hoe kloppender de inrichting ook zal voelen. Probeer wel een relatief neutrale stijl te kiezen. Het is namelijk vrij lastig om in een later stadium de stijl geheel aan te passen. Het gehele interieur wordt namelijk bij elkaar gezocht op basis van de uitgekozen stijl! Het aanpassen hiervan zal automatisch ook betekenen dat je ieder stuk interieur opnieuw moet aanschaffen.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik gaat eigenlijk hand in hand met de stijl die gekozen is voor de inrichting. Vaak vallen binnen stijlen enkele kleuren die bijpassend zijn voor de stijl. Het kleurenpallet zal echter wel gevarieerd zijn. Probeer daarom hieruit een stuk of drie à vier kleuren te kiezen die je overal laat terugkomen. Als deze vier kleuren individueel allemaal bij elkaar passen hoef je je ook geen zorgen te maken om een mismatch als het interieur naast elkaar geplaatst wordt. Zo kun je bijvoorbeeld een tafel kiezen in kleur één en het tafellinnen kleur twee geven, maar ook kleur drie of vier. Deze vrijheid geeft je altijd nog de mogelijkheid om te spelen met de stukken interieur die je gebruikt. 

Geef een reactie