Maak klussen je eigen!

Iedereen herkent het denk ik wel. Je moet verhuizen of je wilt wat klussen, maar je hebt even geen handige vader of relatie in de buurt. Zelf klussen bespaart niet alleen veel geld, maar geeft je ook een voldaan gevoel. Wat wat moet je doen als je echt twee linkerhanden hebt en klussen totaal niet voor je is weggelegd? Wij hebben de handigste klustips op een rijtje gezet, zodat ook jij strak een echte Bob de Bouwer bent! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Tips:

Meten = weten.

Het klinkt misschien heel simpel, maar het is erg belangrijk. Om te klussen is het noodzakelijk om de juiste afmetingen te bepalen.

Bereid je goed voor.

Het vervelendste tijdens het klussen is, als je iets vergeet je helemaal terug moet naar de bouwmarkt. Zorg daarom dat je een paar weken van tevoren een goed lijstje maakt met wat je allemaal nodig hebt, zodat je op de dag zelf helemaal bent voorbereid. Dit scheelt je veel tijd met op een neer rijden. Een handige tip is het gebruik maken van een werkbank. Op deze manier hou je al je spullen gemakkelijk bij elkaar.

Veiligheid staat voorop!

Tijdens het klussen is het erg belangrijk dat je op je eigen veiligheid let, zo voorkom je ongelukken en valpartijen. Zorg dus dat je je de klus altijd veilig begint. Trek werkkleding aan, gebruik werkschoenen en speciale handschoenen. Een andere handige tip is om het continue achter je op te ruimen, zodat je niet zomaar voor verrassingen staat!

Schaf de juiste apparaten aan.

Naast het klusmateriaal zijn de apparaten net zo belangrijk. Voor veel klussen zijn de apparaten van essentieel belang, zorg daarom dat je je goed hebt ingelezen in de klussen. Daarnaast is het handig als je nadenkt over hoe vaak je het apparaat gaat gebruiken. Heb je het maar 1 keer nodig? Vraag dan je familie en vrienden, misschien kan je er zelfs eentje lenen.

Vraag om tips en tricks.

Veel klussen zijn vaak al een keer uitgevoerd door andere. Vraag daarom om tips en tricks bij bijvoorbeeld vrienden of familie, zodat je het daarna gemakkelijk zelf kan proberen. Zo voorkom je domme fouten die je kan maken tijdens het klussen! Toch geen vertrouwen in jezelf? Vraag iemand om hulp.

Denk je na deze tips het nog steeds niet aan te durven? Je kunt gemakkelijk een vakman inhuren die je met alle klusjes helpt of vraag je familie of vrienden voor extra hulp!

Geef een reactie