Zo stel jij de perfecte hapjesplank samen

Zo stel jij de perfecte hapjesplank samen

Heb jij een feestje, verjaardag of andere gelegenheid? Dan zal een goed gevulde hapjesplank natuurlijk niet misstaan. We kennen ze natuurlijk in allerlei soorten, maten en kleuren. Hoe je de juiste hapjesplank samenstelt, dat kan soms best een uitdaging zijn. Om jullie een eindje op weg te helpen hebben we hiervoor speciaal voor jou 4 stappen samengesteld zodat jij de perfecte hapjesplank kunt samenstellen. Met deze tips zorg jij niet alleen voor de allerlekkerste hapjes, maar ook voor de beste plank!

Wie komen er?

Het grote voordeel aan een hapjesplank, is dat je helemaal zelf kunt en mag bepalen voor welke hapjes jij kiest. Houdt er iemand net van kaas, geen probleem. Door een uitgebreide plank samen te stellen, kun je rekening houden met de (dieet)wensen van al je gasten. Wel is het belangrijk vooraf even te achterhalen wie er allemaal komen en niet geheel onbelangrijk, waar ze allemaal van houden.

Ben jij een enorme fan van vis, maar je gasten niet? Dan is een hapjesplank vol vis niet helemaal de juiste keuze. Zijn je gasten dol op olijven, dan kun je kiezen voor een extra schaaltje olijven. Op deze manier zorg jij dat je genoeg hebt en kunt voldoen aan iedereen

Kies de juiste hapjesplank

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om te bepalen waar jij je hapjesplank mee gaat vullen. Toch is het allereerst van belang te bepalen welke borrelplank je gaat kiezen. Wil jij flinke plannen en lekker borrelen aan de eettafel met meerdere vrienden? Dan is een grote houten hapjesplank hiervoor een ideale keuze. Heb je een filmavondje met je partner, dan is een kleine hapjesplank voldoende. Let er wel op, dat afhankelijk van de hapjes je plank vies kan worden. Het is natuurlijk jammer dat je een plank gebruikt, die vies wordt en niet meer kan worden schoongemaakt.

Welke hapjes kies jij?

Nu je precies weet welke gasten je krijgt en nog belangrijker wat ze willen, heb jij je keuze voor de juiste hapjesplank kunnen maken. Nu is het tijd om te bepalen welke hapjes jij daadwerkelijk gaat serveren. Kies je voor een oer-Hollandse hapjesplank, met worst en kaas, ga je voor een kaasplank, combineer je warme en koude hapjes of totaal iets anders? Kortom, je kunt allerlei kanten op. Afhankelijk van de wensen van jouw gasten stel jij eenvoudig zelf je eigen perfecte borrelplank samen.

Maak je hapjesplank mooi op

Je hebt een prachtige hapjesplank en overheerlijke (eigengemaakte) hapjes. Nu is het zaak dat je deze twee bij elkaar laat komen en ervoor zorgt dat de presentatie perfect is. Het beste kun je starten met de hapjes die in bakjes zitten. Zorg ervoor dat deze een ietwat in het midden van de plank zijn gepositioneerd. Vervolgens leg ja alle andere hapjes hier netjes omheen. Hierbij kun je denken aan de wraps, kaas en bijvoorbeeld olijven. Serveer jij ook stokbrood, dan hoeven de sausjes en smeersels niet per se op de hapjesplank. Deze kunnen ook prima naast de plank op tafel worden gezet. Duurt het nog even voor je gasten komen, dek dan je hapjes even af met een stukje folie. Zo houd je alles vers en kunnen er geen vliegen bij. Heel veel succes met het maken van jouw perfecte hapjesplank!

Geef een reactie